THEATRO NEOU KOSMOU
«Κατά τη διάρκεια της παράστασης … απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε».

Μία πρωτοφανή συμπεριφορά από θεατή που όπως προκύπτει ανήκει σε εφοπλιστική οικογένεια σημάδεψε την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, «Οι Πεταλούδες στο Στομάχι», την Πέμπτη 9 Μαρτίου, όπως αποκαλύφθηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέατρο ο Μίλτος Σωτηριάδης.

Σε αυτήν κατονομάζεται ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος ως ο θεατής που «κατά τη διάρκεια της παράστασης … απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε».

Ο κ. Σωτηριάδης στη συνέχεια αναφέρει ότι μόλις επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του θεατή, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία με εξώδικο ,καθώς «συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα».

Το εξώδικο ακολούθησε επιστολή του κ. Βερνίκου «με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημειώνει ο κ. Σωτηριάδης. Μάλιστα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει σε όποιον θεατεί θέλει να παρακολουθήσει ξανά και ανενόχλητος είτε την συγκεκριμένη παράσταση είτε άλλη, να επικοινωνήσει με το ταμείο.

Παρατίθεται παράλληλα η επιστολή του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου, που έχει ημερομηνία 14 Μαρτίου και αναφέρει ότι «σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη παπαδομαρκάκης
Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας με Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης - Τα θέματα
η Ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου στις 11 πμ
Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας με Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης - Τα θέματα
Δεν θα το πιστέψετε
Δεν θα το πιστέψετε: Η λέξη που «σιχαίνονται» οι Αγγλόφωνοι έρχεται από τα ελληνικά
Γλώσσα, σώμα και ταμπού: γιατί μια ελληνική λέξη θεωρείται η πιο «σιχαμερή» στα αγγλικά - Η ελληνική ρίζα της πιο… αντιδημοφιλούς λέξης
Δεν θα το πιστέψετε: Η λέξη που «σιχαίνονται» οι Αγγλόφωνοι έρχεται από τα ελληνικά
Αυτοκινητόδρομος Ε65
Ο δρόμος που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας: Αθήνα–Γρεβενά σε μόλις 4 ώρες (vid)
Στην τελική ευθεία ο βόρειος κλάδος του Ε65 – «Πτήση» για τους οδηγούς από την Αθήνα στη Δυτική Μακεδονία
Ο δρόμος που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας: Αθήνα–Γρεβενά σε μόλις 4 ώρες (vid)
μαλια
χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει
Η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσεις την εμφάνισή σου και να εκφράσεις τη διάθεσή σου. Παρόλα αυτά,...
χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει