H πιο λιτή ιταλική μακαρονάδα γίνεται μόνο με τα υλικά του τίτλου της: σκόρδο και λάδι.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 καυτερή πιπερίτσα φρέσκια, πολύ ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προαιρετικά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγος χυμός λεμόνι (1 κουτ. σούπας)
- λίγο φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, καλά κοπανισμένο)
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- λίγη παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (περίπου 150 γρ.)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε σπαγγέτι aglio e olio αρχικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από όοο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το σκόρδο και την πιπερίτσα.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το δεντρολίβανο.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, κατευθείαν από την κατσαρόλα με πιρούνα μαζί με το λιγοστό νερό που θα μεταφέρουν, αν θέλουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε, με παρμεζάνα και σερβίρουμε τα σπαγγέτι aglio e olio.
Δείτε το βίντεο
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη
Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)
ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα