Ανατροπές στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Πανωλεθρία ΔΑΚΕ, κέρδη για ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ
Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ).

Aπογοητευτικά για τους συνδικαλιστές των δεξιών παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ) είναι τα αποτελέσματα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου. Κερδισμένοι, η παράταξη του ΚΚΕ, η  ΔΑΣ αλλά και η ΠΑΣΚΕ,  της οποίας τους χειρισμούς στο εκλογικό παζλ είχε ο απερχόμενος πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ). Αυτές οι δύο είναι  και οι κερδισμένες  των εκλογών.

Η μεν ΠΑΣΚΕ έλαβε 26 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο και με ποσοστό 40,73% (από 38,70% που είχε στο 37ο Συνέδριο)  αύξησε τις έδρες της από 17 σε 19. Η δε  ΔΑΣ αναδεικνύεται στη δεύτερη (από την Τρίτη) θέση και με 22 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο  ( ποσοστό 22,98% έναντι 19,58% που είχε στο 37ο Συνέδριο) εξασφάλισε 11 έδρες, από τις 9 που είχε.

Τρίτη δύναμη, με 5 λιγότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο στο οποίο είχε αναδειχθεί δεύτερη , είναι η ΔΑΚΕ ( με επικεφαλής το Ν. Κιουτσούκη). Μείωσε τα ποσοστά της από 23,14% σε 19,06% και εξασφάλισε 9 έδρες από τις 11 που είχε.

Από τις δύο παρατάξεις που εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεν ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ (με επικεφαλής το Ν. Φωτόπουλο) πήρε 32 ψήφους παραπάνω, αλλά μείωσε το ποσοστό της από 6,82% σε 6,53% διατηρώντας τον ίδιο αριθμό εδρών, δηλαδή τρεις. Η δε δεύτερη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΑΚ, αν και επίσης έλαβε 6 παραπάνω ψήφους, από 17 σε 63, διατήρησε επίσης τις έδρες που είχε, δηλαδή 2.

Συνολικά, στο 38ο ψήφισαν 386 σύνεδροι. Τα έγκυρα ήταν 383 έγκυρα  και μόλις 3 τα άκυρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites.jpg
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
Η κυβερνητική “μεταρρύθμιση” κινείται στη λάθος κατεύθυνση, αυτή του ιδιωτικού οφέλους σε βάρος του δημοσίου
Η «μεταρρύθμιση» των «εκπαιδευτικών συμφωνιών» με αλλοδαπά πανεπιστήμια
mathimatika.jpg
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
«Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ή παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, η οποία βασίζεται σε...
Ανακοίνωση των Προέδρων των Μαθηματικών Τμημάτων για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘΑ
olme.jpg
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής
Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. 6-8/03 και Γ.Σ. Προέδρων 9/03 με εισήγηση του Δ.Σ. για επαναπροκήρυξη της ΑΑ από ΟΛΜΕ.
Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: Μετά τη νέα προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια η ΟΛΜΕ αποφασίζει την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής