Ανατροπές στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Πανωλεθρία ΔΑΚΕ, κέρδη για ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ
Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ).

Aπογοητευτικά για τους συνδικαλιστές των δεξιών παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ) είναι τα αποτελέσματα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου. Κερδισμένοι, η παράταξη του ΚΚΕ, η  ΔΑΣ αλλά και η ΠΑΣΚΕ,  της οποίας τους χειρισμούς στο εκλογικό παζλ είχε ο απερχόμενος πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ). Αυτές οι δύο είναι  και οι κερδισμένες  των εκλογών.

Η μεν ΠΑΣΚΕ έλαβε 26 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο και με ποσοστό 40,73% (από 38,70% που είχε στο 37ο Συνέδριο)  αύξησε τις έδρες της από 17 σε 19. Η δε  ΔΑΣ αναδεικνύεται στη δεύτερη (από την Τρίτη) θέση και με 22 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο  ( ποσοστό 22,98% έναντι 19,58% που είχε στο 37ο Συνέδριο) εξασφάλισε 11 έδρες, από τις 9 που είχε.

Τρίτη δύναμη, με 5 λιγότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο στο οποίο είχε αναδειχθεί δεύτερη , είναι η ΔΑΚΕ ( με επικεφαλής το Ν. Κιουτσούκη). Μείωσε τα ποσοστά της από 23,14% σε 19,06% και εξασφάλισε 9 έδρες από τις 11 που είχε.

Από τις δύο παρατάξεις που εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεν ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ (με επικεφαλής το Ν. Φωτόπουλο) πήρε 32 ψήφους παραπάνω, αλλά μείωσε το ποσοστό της από 6,82% σε 6,53% διατηρώντας τον ίδιο αριθμό εδρών, δηλαδή τρεις. Η δε δεύτερη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΑΚ, αν και επίσης έλαβε 6 παραπάνω ψήφους, από 17 σε 63, διατήρησε επίσης τις έδρες που είχε, δηλαδή 2.

Συνολικά, στο 38ο ψήφισαν 386 σύνεδροι. Τα έγκυρα ήταν 383 έγκυρα  και μόλις 3 τα άκυρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα