Ανατροπές στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Πανωλεθρία ΔΑΚΕ, κέρδη για ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ
Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ).

Aπογοητευτικά για τους συνδικαλιστές των δεξιών παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ) είναι τα αποτελέσματα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή της νέας 45μελούς διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου. Κερδισμένοι, η παράταξη του ΚΚΕ, η  ΔΑΣ αλλά και η ΠΑΣΚΕ,  της οποίας τους χειρισμούς στο εκλογικό παζλ είχε ο απερχόμενος πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Ν.Δ.  έχασαν συνολικά 4 έδρες, τις οποίες μοιράστηκαν η ΠΑΣΚΕ  (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) και η ΔΑΣ (ΚΚΕ). Αυτές οι δύο είναι  και οι κερδισμένες  των εκλογών.

Η μεν ΠΑΣΚΕ έλαβε 26 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο και με ποσοστό 40,73% (από 38,70% που είχε στο 37ο Συνέδριο)  αύξησε τις έδρες της από 17 σε 19. Η δε  ΔΑΣ αναδεικνύεται στη δεύτερη (από την Τρίτη) θέση και με 22 περισσότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο  ( ποσοστό 22,98% έναντι 19,58% που είχε στο 37ο Συνέδριο) εξασφάλισε 11 έδρες, από τις 9 που είχε.

Τρίτη δύναμη, με 5 λιγότερες ψήφους από το προηγούμενο συνέδριο στο οποίο είχε αναδειχθεί δεύτερη , είναι η ΔΑΚΕ ( με επικεφαλής το Ν. Κιουτσούκη). Μείωσε τα ποσοστά της από 23,14% σε 19,06% και εξασφάλισε 9 έδρες από τις 11 που είχε.

Από τις δύο παρατάξεις που εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεν ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ (με επικεφαλής το Ν. Φωτόπουλο) πήρε 32 ψήφους παραπάνω, αλλά μείωσε το ποσοστό της από 6,82% σε 6,53% διατηρώντας τον ίδιο αριθμό εδρών, δηλαδή τρεις. Η δε δεύτερη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΑΚ, αν και επίσης έλαβε 6 παραπάνω ψήφους, από 17 σε 63, διατήρησε επίσης τις έδρες που είχε, δηλαδή 2.

Συνολικά, στο 38ο ψήφισαν 386 σύνεδροι. Τα έγκυρα ήταν 383 έγκυρα  και μόλις 3 τα άκυρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Ο φιλόλογος στη νέα ψηφιακή εποχή: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει τη διδασκαλία
Από τον πίνακα και το βιβλίο στα «έξυπνα» εργαλεία γλώσσας – οι αλλαγές που επαναπροσδιορίζουν τον ρόλο του φιλολόγου στην τάξη
Ο φιλόλογος στη νέα ψηφιακή εποχή: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει τη διδασκαλία
Σχολείο
Σχολεία: Υποχρεωτικές παιδαγωγικές παρεμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς
Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και πώς εφαρμόζονται οι δράσεις Τοπικής Ιστορίας και Γεωγραφίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
Σχολεία: Υποχρεωτικές παιδαγωγικές παρεμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς