αφισα δημος αχαρνων
Το «Γίνε Άνθρωπος» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αχαρνών, σας προσκαλούν στο 4ο Συνέδριό του με τίτλο: “Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος” του Δημαρχείου Αχαρνών

Ο φορέας «Γίνε Άνθρωπος», δημιουργήθηκε με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την χώρα μας καθώς και την ραγδαία έξαρση των περιστατικών βίας.

Το εν λόγω συνέδριο, πραγματοποιείται στη μνήμη της Σοφίας Σαββίδου και της Πολυξένης Μπέρδου, οι οποίες στις 18 Μαρτίου 2020 εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ που εργάζονταν, από τον πρώην σύζυγο της Πολυξένης Μπέρδου.

Σκοπός μας είναι, μέσα από επιστημονικές και βιωματικές προσεγγίσεις, να αναδείξουμε τη βαρύτητα στην έννοια της συναίνεσης, στην έγκαιρη αναγνώριση των χειριστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών, να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις και φυσικά να στηρίξουμε τα θύματα. Οι φωνές όσων χάθηκαν και αποτέλεσαν μάρτυρες της ίδιας τους της τραγωδίας, καθοδηγούν τον αγώνα μας για την εξάλειψη της βίας και τη δημιουργία μιας κοινότητας ικανής να αναγνωρίζει τα σημάδια και να παρέχει στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Οι πέντε μητέρες των δολοφονημένων γυναικών, η κα Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, η κα Αγγελική Μπέρδου, μητέρα της Πολυξένης Μπέρδου, η κα Αλεξάνδρα Μάκκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η κα Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη και η κα Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, οι δολοφονίες των οποίων στάθηκαν η αρχική αφορμή της εκστρατείας του «Γίνε Άνθρωπος», θα εισηγηθούν στο συνέδριο, για να μας μιλήσουν για το όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Θα παρουσιάσουν τις κόρες τους μέσα από τα δικά τους μάτια και θα αναφερθούν στις ενέργειες που συσπειρωμένες πραγματοποιούν με σκοπό να πετύχουν την «αποστολή τους», όπως οι ίδιες χαρακτηρίζουν, για χάρη των παιδιών τους. Στο συνέδριο επίσης θα ακολουθήσει μια σειρά εισηγήσεων από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, εγκληματολόγους, νομικούς αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες που στηρίζουν τον σκοπό και το όραμα του  «Γίνε Άνθρωπος». Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ποικίλα διαδραστικά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και των μικρότερων ηλικιών.

Το συνέδριο: «Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!» αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τρόπους για προσωπική ενδυνάμωση, πάντοτε με αποκλειστικό στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια-CSI Institute.

αφισα δημος αχαρνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης κρητη
Πιερρακάκης στην Κρήτη: Μεγάλες δυνατότητες για το Ηράκλειο να εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο για την Ανατολική Μεσόγειο
Πιερρακάκης: Η διασύνδεση των ερευνητικών και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού θα ενισχύσει τα εξαιρετικά οικοσυστήματα καινοτομίας που διαθέτει...
Πιερρακάκης στην Κρήτη: Μεγάλες δυνατότητες για το Ηράκλειο να εξελιχθεί σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο για την Ανατολική Μεσόγειο
syllipsi-heiropedes-1021x571.jpg
Συναγερμός σε παιδική χαρά με επιδειξία: Έδειχνε και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα μπροστά στα παιδιά
Συναγερμός σε παιδική χαρά με 27χρονο επιδειξία
Συναγερμός σε παιδική χαρά με επιδειξία: Έδειχνε και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα μπροστά στα παιδιά