αφισα δημος αχαρνων
Το «Γίνε Άνθρωπος» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αχαρνών, σας προσκαλούν στο 4ο Συνέδριό του με τίτλο: “Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος” του Δημαρχείου Αχαρνών

Ο φορέας «Γίνε Άνθρωπος», δημιουργήθηκε με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την χώρα μας καθώς και την ραγδαία έξαρση των περιστατικών βίας.

Το εν λόγω συνέδριο, πραγματοποιείται στη μνήμη της Σοφίας Σαββίδου και της Πολυξένης Μπέρδου, οι οποίες στις 18 Μαρτίου 2020 εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ που εργάζονταν, από τον πρώην σύζυγο της Πολυξένης Μπέρδου.

Σκοπός μας είναι, μέσα από επιστημονικές και βιωματικές προσεγγίσεις, να αναδείξουμε τη βαρύτητα στην έννοια της συναίνεσης, στην έγκαιρη αναγνώριση των χειριστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών, να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις και φυσικά να στηρίξουμε τα θύματα. Οι φωνές όσων χάθηκαν και αποτέλεσαν μάρτυρες της ίδιας τους της τραγωδίας, καθοδηγούν τον αγώνα μας για την εξάλειψη της βίας και τη δημιουργία μιας κοινότητας ικανής να αναγνωρίζει τα σημάδια και να παρέχει στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Οι πέντε μητέρες των δολοφονημένων γυναικών, η κα Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, η κα Αγγελική Μπέρδου, μητέρα της Πολυξένης Μπέρδου, η κα Αλεξάνδρα Μάκκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η κα Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη και η κα Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, οι δολοφονίες των οποίων στάθηκαν η αρχική αφορμή της εκστρατείας του «Γίνε Άνθρωπος», θα εισηγηθούν στο συνέδριο, για να μας μιλήσουν για το όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Θα παρουσιάσουν τις κόρες τους μέσα από τα δικά τους μάτια και θα αναφερθούν στις ενέργειες που συσπειρωμένες πραγματοποιούν με σκοπό να πετύχουν την «αποστολή τους», όπως οι ίδιες χαρακτηρίζουν, για χάρη των παιδιών τους. Στο συνέδριο επίσης θα ακολουθήσει μια σειρά εισηγήσεων από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, εγκληματολόγους, νομικούς αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες που στηρίζουν τον σκοπό και το όραμα του  «Γίνε Άνθρωπος». Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ποικίλα διαδραστικά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και των μικρότερων ηλικιών.

Το συνέδριο: «Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!» αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τρόπους για προσωπική ενδυνάμωση, πάντοτε με αποκλειστικό στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια-CSI Institute.

αφισα δημος αχαρνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinitopoiiseis_ntountouka-.jpg
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
Διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου 2025 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
Υπουργείο Παιδείας: Νέα απόφαση για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών σε φυλακές
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
περιπολιο
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
Τα πλάνα παρουσιάζουν έναν άνδρα και μία γυναίκα να ερωτοτροπούν σε κοινή θέα
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
εξεταζόμενος σε αίθουσα φοράει μπλούζα ΑΣΕΠ
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 3 νέα Βίντεο για όσους δίνουν 20/6 ως 11/7
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα Βίντεο που ανακοινώθηκαν στο παρά πέντε της εξέτασης και εναρμονίζονται με τις νέες αλλαγές στις δεξιότητες θα "σώσουν" χιλιάδες...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 3 νέα Βίντεο για όσους δίνουν 20/6 ως 11/7