αφισα δημος αχαρνων
Το «Γίνε Άνθρωπος» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αχαρνών, σας προσκαλούν στο 4ο Συνέδριό του με τίτλο: “Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος” του Δημαρχείου Αχαρνών

Ο φορέας «Γίνε Άνθρωπος», δημιουργήθηκε με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την χώρα μας καθώς και την ραγδαία έξαρση των περιστατικών βίας.

Το εν λόγω συνέδριο, πραγματοποιείται στη μνήμη της Σοφίας Σαββίδου και της Πολυξένης Μπέρδου, οι οποίες στις 18 Μαρτίου 2020 εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ που εργάζονταν, από τον πρώην σύζυγο της Πολυξένης Μπέρδου.

Σκοπός μας είναι, μέσα από επιστημονικές και βιωματικές προσεγγίσεις, να αναδείξουμε τη βαρύτητα στην έννοια της συναίνεσης, στην έγκαιρη αναγνώριση των χειριστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών, να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις και φυσικά να στηρίξουμε τα θύματα. Οι φωνές όσων χάθηκαν και αποτέλεσαν μάρτυρες της ίδιας τους της τραγωδίας, καθοδηγούν τον αγώνα μας για την εξάλειψη της βίας και τη δημιουργία μιας κοινότητας ικανής να αναγνωρίζει τα σημάδια και να παρέχει στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Οι πέντε μητέρες των δολοφονημένων γυναικών, η κα Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, η κα Αγγελική Μπέρδου, μητέρα της Πολυξένης Μπέρδου, η κα Αλεξάνδρα Μάκκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η κα Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη και η κα Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, οι δολοφονίες των οποίων στάθηκαν η αρχική αφορμή της εκστρατείας του «Γίνε Άνθρωπος», θα εισηγηθούν στο συνέδριο, για να μας μιλήσουν για το όραμά τους για έναν καλύτερο κόσμο.

Θα παρουσιάσουν τις κόρες τους μέσα από τα δικά τους μάτια και θα αναφερθούν στις ενέργειες που συσπειρωμένες πραγματοποιούν με σκοπό να πετύχουν την «αποστολή τους», όπως οι ίδιες χαρακτηρίζουν, για χάρη των παιδιών τους. Στο συνέδριο επίσης θα ακολουθήσει μια σειρά εισηγήσεων από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως ψυχολόγους, εγκληματολόγους, νομικούς αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες που στηρίζουν τον σκοπό και το όραμα του  «Γίνε Άνθρωπος». Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ποικίλα διαδραστικά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και των μικρότερων ηλικιών.

Το συνέδριο: «Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα!» αποτελεί μία ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τρόπους για προσωπική ενδυνάμωση, πάντοτε με αποκλειστικό στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια-CSI Institute.

αφισα δημος αχαρνων
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Καταιγισμός μόνιμων προσλήψεων χωρίς Διαγωνισμό (341 θέσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2023: Πληθαίνουν τα παράπονα για προβλήματα στα θέματα της Βιολογίας
Υποψήφια: Θεωρώ αναγκαίο να σταλεί διευκρίνιση στους αρμόδιους διορθωτές με σκοπό να αναθεωρηθούν οι μέχρι πρότινος απαντήσεις προκειμένου να...
Πανελλήνιες 2023: Πληθαίνουν τα παράπονα για προβλήματα στα θέματα της Βιολογίας
sxoleio-aithousa-mathites.jpg
Διαδικτυακή Ενημέρωση για τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας
Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και μαθητών/μαθητριών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, της Α΄ τάξης ΓΕ.Λ. και της...
Διαδικτυακή Ενημέρωση για τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο από την ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας