Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε την αγωνία της οικογένειας: «Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα»

Για τον γιο του, που είχε πάει για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62, μίλησε με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του 52χρονου Βασίλη Κωττά, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο Ανδρέας Κωττάς.

Επί τρία 24ωρα η οικογένεια Κωττά δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη, με την αγωνία τους να κορυφώνεται. Στη συνέχεια, έδωσαν DNA και αργότερα έλαβαν τα άσχημα νέα, πως ο γιος τους συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των νεκρών.

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη».

«Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;», είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του Βασίλη Κωττά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"