τεμπη
ΕΣΡ για Τέμπη: Να αποφευχθεί από τα ΜΜΕ «περαιτέρω πανικός και οδύνη»

Μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν οι συστάσεις του ΕΣΡ προς τα κανάλια σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της τραγικής σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει γυρίσει την πλάτη εκατοντάδες φορές σε αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών που προκαλούν την κοινωνία και έχει γίνει ανέκδοτο για την παθητική του στάση, γενικώς, αποφάσισε να ζητήσει από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να τηρήσουν τη νομοθεσία και να μην προκαλέσουν δήθεν περαιτέρω πανικό στο κοινό και οδύνη στους παθόντες και πενθούντες.

«Προς όλους τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας (συμπεριλαμβανομένων και των διαδικτυακών). Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, και ιδίως τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, του άρθρου 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000 και των άρθρων 5 παρ. 1 εδ. β και 7 παρ. 1 και παρ. 2 του Π.Δ./τος 77/2003, σας παρακαλώ να ασκήσετε την δέουσα εποπτεία κατά την παρουσίαση της τρέχουσας τραγικής συγκυρίας, ώστε να αποφευχθεί η συμβολή των ΜΜΕ στην πρόκληση περαιτέρω πανικού στο κοινό (και ιδίως στους ανηλίκους) και περαιτέρω οδύνης στους παθόντες και στους πενθούντες», αναφέρει η σχετική οδηγία που εστάλη στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

Ένα ΕΣΡ που εδώ και τόσο καιρό δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ώστε να προασπίσει τον χαμένο πλουραλισμό στη χώρα μας. Που μένει άπραγο μπροστά σε περιστατικά απροκάλυπτης μονομέρειας και προπαγάνδας, τα οποία έχουν οδηγήσει την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα στη θέση 108, κάνει συστάσεις, στο «και πέντε», για να μην παρουσιάζεται η οδύνη και οι αντιδράσεις των πολιτών στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό “αέρα”

Κανέναν πανικό δεν νοιώθουν οι πολίτες και οι νέοι της χώρας. Το αποδεικνύουν όλες αυτές τις ημέρες με τη στάση και τις πράξεις τους. Πανικό νιώθουν μόνο αυτοί που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια, παραπληροφορώντας και συσκοτίζοντας. Γι’ αυτούς το ΕΣΡ θα κάνει κάτι;

που δείχνει περισσότερο, όμως, ότι μοναδικό σκοπό έχει είναι να «θαφτεί» η τραγωδία και οι φωνές για δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ