tempi
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός από τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη - Στους 47 οι νεκροί, πολλοί οι αγνοούμενοι

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι φόβοι για την αύξηση του αριθμού των νεκρών από το δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι νεκροί έφτασαν τους 47, ενώ πολλοί αγνοούνται, αναμεσά τους πολλά νέα παιδιά.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική πρόκειται για τις σορούς που ανασύρθηκαν από χτες μέχρι και σήμερα, με τον συνολικό αριθμό ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του Dna, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι. Διασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν, ώστε να μετακινηθούν τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας για να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει.

Ταυτοποιήσεις μέσω DNA

Στο νοσοκομείο της Λάρισας έδωσαν δείγμα dna 33 συγγενείς θυμάτων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 12 άνθρωποι που αναζητούν δικούς τους ανθρώπους που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Τα δείγματα ήδη στέλνονται στα εγκληματολογικά στην Αθήνα για ταυτοποίηση.

Νταλίκα – ψυγείο στην Λάρισα για να διατηρηθούν οι σοροί μέχρι την ταυτοποίηση

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου συγκεντρώνονται οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων, έχει φτάσει μία νταλίκα – ψυγείο, η οποία και θα «φιλοξενήσει» τους νεκρούς, μέχρι να έρθει η ώρα της άχαρης διαδικασίας της ταυτοποίησης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ναρκωτικα
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και ηρωίνη αξίας 339.000 ευρώ στην Αττική
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στην Αττική: Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κοκαΐνης
Πανελλαδικες εξετασεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οδηγός επιβίωσης για υποψηφίους – Ώρες προσέλευσης, SOS συμβουλές και απαγορεύσεις
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Βουλή
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές
Κοινοβουλευτικός έλεγχος: Αντιμέτωπη με πέντε «καυτά» μέτωπα της εκπαίδευσης η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Στο μικροσκόπιο της Βουλής η Παιδεία την Δευτέρα: Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις για σχολεία, πτυχία ΤΕΙ και νοσηλευτές