Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1630709252472832000 at this time, please check again later.
ΤΡΕΝΑ
Τέμπη: Σοκαριστικά βίντεο και μαρτυρίες από τη σύγκρουση

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η πυροσβεστική ανακοίνωσε στις 6:20 τα ξημερώματα ότι υπάρχουν 32 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα. 

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 της Τρίτης, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Οι εικόνες που έρχονται από τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι συγκλονιστικές. Τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί επέβαιναν στα δύο πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας.  

Μετά τη σύγκρουση των τρένων κινητοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο στρατός. Δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο και οι τραυματίες μεταφέρονται και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 

https://twitter.com/i/status/1630709252472832000


Σύγκρουση τρένων: «Πολλοί πετάχτηκαν στον αέρα, ο κόσμος ούρλιαζε»

«Ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από μπροστά. Τραντάχτηκε το βαγόνι, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να πεταχτούν στον αέρα και να τραυματιστούν», περιέγραψε στο protothema επιβάτης του τρένου. 

«Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν έχω χτυπήσει, ωστόσο είμαι γεμάτος αίματα από άτομα που τραυματίστηκαν κοντά μου», συμπλήρωσε.

τρενο

«Έσπασαν τζάμια και ούρλιαζαν οι άνθρωποι. Τα δύο τρίτα του τρένου ήταν γεμάτο. Δεν είδαμε τίποτε, απλά άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία», περιέγραψε άλλος αυτόπτης μάρτυρας στον ΣΚΑΪ. 

«Μπροστά το τρένο να φλέγεται ολόκληρο είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ... Τα μπροστινά βαγόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς... Καμένο μόνο σίδερο», ανέφερε ακόμη. 

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες την ώρα της σύγκρουσης, η οποία ήταν μετωπική, σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση της Hellenic Train για το δυστύχημα.

 Η στιγμή που βαγόνια τυλίγονται στις φλόγες μετά τη σύγκρουση των τρένων έξω από τη Λάρισα

Συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε επιβάτης λίγο μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Της σφοδρής σύγκρουσης ακολούθησε πυρκαγιά που ξέσπασε σε τμήμα της αμαξοστοιχίας.

Δείτε το βίντεο:\

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής (στις 6:20 τα ξημερώματα)


«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Η επιχείρηση των Πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια τεσσάρων ειδικών γερανοφόρων οχημάτων, που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Μέχρι στιγμής ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει. Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα