Ο ήλιος χαμογελά
Οι ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες και μάλιστα χιλιάδες στον αριθμό τέτοιου μεγέθους μαύρες τρύπες στο πρώιμο Σύμπαν που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε αυξάνοντας το μυστήριο για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν στο πρώιμο Σύμπαν τεραστίων διαστάσεων γαλαξίες που σύμφωνα με τα υπάρχοντα κοσμολογικά μοντέλα και δεδομένα για τη γέννηση και εξέλιξη του Σύμπαντος δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Οι πονοκέφαλοι των επιστημόνων αυξάνονται καθώς ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας κολοσσιαίας μαύρης τρύπας που δημιουργήθηκε όταν το Σύμπαν βρισκόταν ακόμη στη βρεφική του ηλικία και όπως και οι τεράστιοι γαλαξίες που εντοπίστηκαν πριν λίγες μέρες έτσι και αυτή σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κοσμολογικές παραδοχές δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει αφού οι συνθήκες εκείνης της περιόδου δεν θα επέτρεπαν την παρουσία της.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society» ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας παρουσιάζουν την ανακάλυψη μιας μαύρης τρύπας που δημιουργήθηκε όταν το Σύμπαν ήταν μόλις 750 εκατ. ετών, στην εποχή της αποκαλούμενης από τους κοσμολόγους «κοσμικής αυγής» όπου μόλις είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της η πρώτη γενιά άστρων και γαλαξιών στις πιο μικρού μεγέθους και απλότητας εκδοχές τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές στο γαλαξία COS-87259 βρίσκεται μια μαύρη τρύπα με μάζα ένα δισ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου. Η μάζα του Ήλιου έχει αποφασισθεί από την επιστημονική κοινότητα να αποτελεί το μέτρο σύγκρισης με τη μάζα μιας μαύρης τρύπας από τη στιγμή μάλιστα που ο συνήθης τρόπος γέννησης μιας μαύρης τρύπας είναι η καταστροφή άστρων. Μάλιστα ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μαύρη τρύπα συνεχίζει να μεγαλώνει απορροφώντας τεράστιες ποσότητες ύλης που υπάρχουν στο κοσμικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται αποβάλλοντας κάποια από αυτή την ύλη και εκτοξεύοντας τη στο Διάστημα με ταχύτητες που αγγίζουν αυτές του φωτός.

Οι ερευνητές εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλες και μάλιστα χιλιάδες στον αριθμό τέτοιου μεγέθους μαύρες τρύπες στο πρώιμο Σύμπαν που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε αυξάνοντας το μυστήριο για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο. Μια πιθανή εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι στο πρώιμο Σύμπαν δημιουργούνταν συνεχώς μαύρες τρύπες και οι συνθήκες ήταν τέτοιες που ευνοούσαν τη γρήγορη συγχώνευση τους με αποτέλεσμα να σχηματίζονται εύκολα αυτές οι τεραστίων διαστάσεων μαύρες τρύπες.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η ανακάλυψη δεν έγινε με κάποιο διαστημικό τηλεσκόπιο αλλά με το επίγειο ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής γεγονός που δείχνει ότι μπορούν να γίνουν πλέον τέτοιου επιπέδου ανακαλύψεις και από τα ολοένα και πιο ισχυρά και προηγμένα επίγεια τηλεσκόπια αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες έρευνας των αστρονόμων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου