Θανάσης Παπακωνσταντίνου
«Τρομερό δίδυμο η τέχνη με την διεκδίκηση, τον αγώνα. Μπορεί κάτι να πετύχουμε» είπε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών εδώ και δύο μήνες ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εξισώνονται τα πτυχία τους από τις καλλιτεχνικές σχολές με τα απολυτήρια λυκείου, αναφέρθηκε στο «Κόκκινο» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Ξαφνιάστηκα ευχάριστα που πρώτη φορά εδώ και καιρό έχουμε μια μαζική και επίμονη αντίδραση σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Επίσης, όπως και στο μικρό μήνυμα που έστειλα στη συναυλία (σ.σ. στο Ρεξ), ζηλεύω αυτές τις καταστάσεις γιατί αντιλαμβάνομαι πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρχει χαρά σε ατομικό προσωπικό επίπεδο. Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός έχει αφυδατώσει το άτομο. Υποτίθεται ότι δουλεύει για το άτομο, αλλά κάνει το αντίθετο. Δουλεύει για το πλούσιο άτομο, οι υπόλοιποι αφυδατώνονται και συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να νιώθουμε χαρά και ευτυχία μόνο σε κοινότητες αλληλεγγύης. Μέσα από εκεί θα συνυπάρξουμε με άλλους και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο βάρος που κουβαλάμε τα τελευταία χρόνια» επισήμανε.

«Τρομερό δίδυμο η τέχνη με την διεκδίκηση, τον αγώνα. Μπορεί κάτι να πετύχουμε» συμπλήρωσε ο γνωστός τραγουδοποιός, ενώ εκτίμησε πως υπάρχουν δύο βασικές αιτίες που η κυβέρνηση τραβάει τόσο πολύ το θέμα. «Το ένα έχει οικονομική ρίζα, γιατί θέλει να βοηθήσει ιδιωτικά συμφέροντα και το δεύτερο έχει ψυχολογική ρίζα, νομίζω ότι λειτουργεί εκδικητικά. Αυτό είναι και λογικό, τα διάφορα καθεστώτα απεχθάνονται την Τέχνη και την Παιδεία γιατί αυτά τα δύο, με προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση και στην επιδίωξη μεγαλύτερης ελευθερίας. Επομένως φοβούνται την τέχνη και την παιδεία» τόνισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα