σούπερ μάρκετ
Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για το Market Pass μπορούν να γίνουν και μέσω ΚΕΠ

Τις 32.000 έφτασαν οι αιτήσεις, από νωρίς το πρωί, στην πλατφόρμα Market Pass, το οποίο καλύπτει το 85% του πληθυσμού τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν είτε "τα δαπανήσω είτε όχι" και μεταφέρονται στον επόμενο μήνα. Η μια επιλογή είναι στο κινητό η χρεωστική κάρτα με το πλήρες ποσό, ενώ στο ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού πιστώνεται το 80% των χρημάτων».

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι από την Παρασκευή μπορεί να γίνουν αιτήσεις και μέσω ΚΕΠ.

Όπως σχολίασε πάντως «αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε με αυτά τα μέτρα είναι να δείξουμε πρώτον ότι η κυβέρνηση ακούει και έχει αντανακλαστικά και δεύτερον είναι μια πράξη αναγνώρισης στις δυσκολίες που έχει ο κόσμος. Δεν είναι πλήρης λύση και δεν μπορεί να είναι, διότι τα προβλήματα είναι παρά πολλά, αλλά ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση που ακούει και που κινείται γρήγορα. Είναι μια πράξη αναγνώρισης του προβλήματος και μια πράξη που δείχνει ότι έχουμε αντανακλαστικά στα προβλήματα τα οποία αναδύονται».

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Όποιος κάνει αίτηση καλείται να επιλέξει αν θα πιστωθεί το επίδομα σε άυλη ψηφιακή κάρτα (μόνο αν είναι σίγουρος ότι έχει κινητό που υποστηρίζει λειτουργία ανέπαφων πληρωμών NFC) ή αλλιώς σε τραπεζικό λογαριασμό – ΙΒΑΝ.

-όσοι υποβάλουν αίτηση Φεβρουάριο, έχουν περιθώριο να ακυρώσουν και να διορθώσουν στοιχεία ή να αλλάξουν τρόπο πληρωμής μέχρι 28 Φεβρουαρίου.
-όσοι υποβάλουν αίτηση από 1η Μαρτίου, μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.
-μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής (ΙΒΑΝ αντί κάρτας κλπ)
-αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την Τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Πληρωμές:

-όσοι επιλέξουν άυλη κάρτα και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «διπλή πίστωση» μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, περίπου στις 6 ή 7 Μαρτίου
-όσοι δηλώσουν ΙΒΑΝ και κάνουν την αίτηση Φεβρουάριο, θα δουν «τριπλή» πληρωμή στις 6 ή 7 Μαρτίου (για τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι και Απρίλιο), ενώ γύρω στις 8 Μαΐου θα δουν και άλλη μία, επίσης «τριπλή» πληρωμή (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο).
-αντίστοιχα αν η αίτηση γίνει 1-15 Μαρτίου, η πρώτη πληρωμή θα δοθεί έως 22 ή 23 Μαρτίου

Market Pass – Οι δικαιούχοι

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγοντας την εφαρμογή MARKET PASS, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τις εξής οδηγίες:

Τι είναι το Market Pass; 
Το Market Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023.

Ποιοι δικαιούνται το Market Pass;
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας.

Ποια πρόσωπα συνυπολογίζονται στην οικονομική ενίσχυση ενός νοικοκυριού από το Market Pass;
Για τον σκοπό του Market Pass, ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι / τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Market Pass – Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Τα φυσικά πρόσωπα δικαιούνται της ενίσχυσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

Κριτήριο εισοδήματος

  • Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

Κριτήριο περιουσίας

Το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

Σε ποιο ύψος ανέρχεται η οικονομική ενίσχυση μέσω Market Pass;

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε διακόσια είκοσι (220) ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά εκατό (100) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα χίλια (1.000) ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) επί του ανωτέρω ύψους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα