χαρταετός
Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από το Ίδρυμα Νιάρχος

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου τo ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση, ζωντανούς ήχους από την ελληνική μουσική παράδοση και, βέβαια, το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12:00-15:00, Ξέφωτο

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα με μια συναυλία που τιμά την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση.

Την Καθαρά Δευτέρα, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας επιμελείται και παρουσιάζει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μια μεγάλη γιορτή, με παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς και τίτλο «Δώστε του χορού κι ας πάει!…». Αποκριάτικα γαϊτανάκια, καλαματιανά, καγκέλια, τσάμικα, ηπειρώτικα πωγωνίσια, μακεδονίτικα συρτά, θρακιώτικα ζωναράδικα, πολίτικα χασάπικα, σμυρναίικοι καρσιλαμάδες και νησιώτικοι μπάλοι, εναλλάσσονται με ανοιχτή πρόσκληση για τη χορευτική συμμετοχή του κοινού.

Τον τόνο δίνουν ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του βιολιού Νίκος Οικονομίδης με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, καθώς και η Κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα μαζί με τα Χάλκινα της Κοζάνης και τον τραγουδιστή Ηλία Γάκο.

Γνωρίζοντας όσο λίγοι άνθρωποι τους κώδικες της παραδοσιακής μας μουσικής, μέσα από μελέτες, ακαδημαϊκές εργασίες αλλά και οδοιπορικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Λάμπρος Λιάβας μας καλεί να ξεπροβοδίσουμε την Αποκριά με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Συμμετέχουν με ομάδες παραδοσιακών χορευτών οι «Κουδουνάτοι» και «Γλεντιστάδες» από τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών Μυτιλήνης «Η Αναγέννηση» (επιμέλεια: Κώστας Πιπίνης), καθώς και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία» (επιμέλεια: Βασίλης Καρφής – Μαρία Ζιάκα).

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Εικαστική δράση για παιδιά: «Η Χώρα των Πουλιών»

11:00-15:00, Αγορά – Για παιδιά 4 ετών και άνω. Ελεύθερη συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Την Καθαρά Δευτέρα τα παιδιά ζωγραφίζουν στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ.

Με αφορμή τον πίνακα «Η Χώρα των Πουλιών» του εικαστικού Σπύρου Βασιλείου, χρωματιστά πουλιά και ιπτάμενα αντικείμενα αποτυπώνονται στο χαρτί δημιουργώντας έναν κόσμο φαντασιακό – ωδή στην ελευθερία, σε μια εικαστική συλλογική δράση.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός-παιδαγωγός

Υποστήριξη εργαστηρίου: Ντορίνα Φουντουλάκη, εικαστικός- κεραμίστρια

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Apokria2023 και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

autokinito
Το μέλλον των ταμπλό: Η τεχνολογία που αντικαθιστά τις οθόνες των αυτοκινήτων
Μια νέα πρόταση προβολής υπόσχεται να μετατρέψει ολόκληρο το ταμπλό σε διαδραστική επιφάνεια, φέρνοντας την επανάσταση στην καμπίνα του οδηγού.
Το μέλλον των ταμπλό: Η τεχνολογία που αντικαθιστά τις οθόνες των αυτοκινήτων
φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ανοίγει το Taxisnet – Πώς κερδίζετε έκπτωση 4% στον φόρο
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Αντίστροφη μέτρηση για το Taxisnet - Ποιοι προηγούνται στο «φορολογικό διαζύγιο»
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ανοίγει το Taxisnet – Πώς κερδίζετε έκπτωση 4% στον φόρο
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Οι όροι για το το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 36.000 ευρώ
Η υπουργός παρουσίασε τους βασικούς όρους του νέου προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Μιχαηλίδου: Οι όροι για το το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 36.000 ευρώ