άλκης καμπανός
INTIME SPORTS
Τι κατέθεσε αστυνομικός για τα κίνητρα του εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού

Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ σειρά να καταθέσει είχε αστυνομικός.

Ο αστυνομικός στήριξε σε μεγάλο βαθμό την κατάθεσή του στην εκδοχή που μετέφερε στην υπηρεσία του ο κατηγορούμενος που συνελήφθη τρίτος. Ο μάρτυρας είπε ότι η δολοφονική επίθεση ήταν «αντίποινα» για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο, στο Ωραιόκαστρο, κατά το οποίο «οπαδοί του Άρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ».  

Η κοινή απόφαση

Η απόφαση να μεταβούν στην περιοχή Χαριλάου ελήφθη ο κατηγορούμενος που συνελήφθη πρώτος, κατέθεσε ο αστυνομικός, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος ήταν εκ των ηγετικών στελεχών του κεντρικού συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου «έκανε κουμάντο στις μικρότερες ηλικίες». Από αυτό τον σύνδεσμο ξεκίνησε η διαδρομή των κατηγορουμένων προς την περιοχή Χαριλάου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.  

«Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και να συγκεντρώνονται στον σύνδεσμο. Η απόφαση να διαπράξουν το έγκλημα πάρθηκε από όλους», κατέθεσε ο αστυνομικός. «Μετέβησαν όλοι μαζί. Έκαναν βόλτες στην περιοχή, απέφυγαν να κινηθούν μπροστά από το γήπεδο του Άρη», συνέχισε και αναφέρθηκαν στην ερώτηση που έκαναν οι δράστες, για το τι ομάδα ήταν τα θύματά τους. 

Όταν τους απάντησαν πως υποστηρίζουν τον Άρη «κινήθηκαν σχεδόν όλοι μαζί», κατέθεσε ο αστυνομικός. Ο μάρτυρας κατονόμασε τους κατηγορούμενους που κρατούσαν το δρεπάνι, το κάραμπιτ και το ξύλινο στειλιάρι, όπλα τα οποία εντοπίστηκαν. Επίσης κατονόμασε και κατηγορούμενο που κρατούσε μαχαίρι, το οποίο δεν βρέθηκε στις έρευνες. 

«Πήγαν για να βλάψουν...»

Ακόμη, ο αστυνομικός είπε ποια ήταν τα τέσσερα άτομα που «έφυγαν τελευταία πάνω από τον Άλκη», με βάση τα βίντεο που εξέτασε η υπηρεσία του. 

«Πήγαν για να βλάψουν...», απάντησε ο αστυνομικός σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής. Αναφορικά με τη θέση που διατύπωσαν οι κατηγορούμενοι ως προς τα θανατηφόρα χτυπήματα του 19χρονου, είπε: «Όσοι παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν, είπαν ότι χτύπησαν τον κολλητό του».

Αναφερόμενος στον φίλο του Άλκη Καμπανού ο οποίος τραυματίστηκε στην επίθεση, ο αστυνομικός κατέθεσε πως «επέζησε χάρη στην άμεση ανταπόκριση των διασωστών του ΕΚΑΒ, διαφορετικά ενδεχομένως να είχε κι αυτός μοιραία κατάληξη».

Στη δίκη επικράτησε ένταση όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ποινικό παρελθόν ενός εκ των κατηγορουμένων- αναφέροντας ότι έχει κατηγορηθεί για ληστεία. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθύνθηκε προς τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, λέγοντάς του «τι με κοιτάζεις έτσι» και συγγενείς του Άλκη Καμπανού του φώναξαν να σκύβει το κεφάλι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στη Βούλα: Ακαριαίος ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας - Την παρέσυραν δύο μηχανές
Πώς έγινε το τροχαίο στη Βούλα με τη φονική παράσυρση πεζής- Αναζητείται ο ένας οδηγός που την εγκατέλειψε
Τραγωδία στη Βούλα: Ακαριαίος ο θάνατος ηλικιωμένης γυναίκας - Την παρέσυραν δύο μηχανές
Πανεπιστήμιο Κολούμπια- Minouche Shafik
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
Η 'Ενωση των Καθηγητών αναφέρει ότι η απόφαση "λήφθηκε χωρίς διαβούλευση με τη Γερουσία, κατά παράβαση των καθιερωμένων διαδικασιών, με προσφυγή στις...
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την αστυνομία για τους διαδηλωτές
πανελλαδικεσ 23.jpg
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία
Αναλυτικά όσα ορίζει η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά Πεδία, που θα ισχύσουν από από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2025
Πανελλήνιες 2025: Η απόφαση για τις αλλαγές στα Επιστημονικά πεδία