σούπερ μάρκετ προϊόντα
Οικονόμου για Market Pass: Πότε τελικά ανοίγει η πλατφόρμα - Για ποια ΑΦΜ

Αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ανοίγει τελικά η πλατφόρμα για το Market Pass, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

 Όπως ανακοίνωσε, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και την Τετάρτη οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για να λάβουν το βοήθημα.

Οι αιτήσεις θα μπορούν γίνουν έως τις 15 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

«Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων» επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ανοίγει το «σαρακοστιανό καλάθι»

Συνεχίζοντας με το «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα, ενώ ανοίγει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Εξάλλου, τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν σταματά και ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος όσο επιμένει η κρίση.

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτό τον μήνα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπέζης, θα λάβουν τα χρήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Έως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

 

Για ποια ΑΦΜ

O γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είχε διευκρινίσει πως «η διαδικασία θα γίνει τμηματικά, βάσει ΑΦΜ, σε δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν από 0 έως 4 (δηλαδή 0, 1, 2, 3, 4), ενώ την επομένη για τους ΑΦΜ με λήγοντα 5, 6, 7, 8, 9».

Παράλληλα, επισήμανε ότι μετά τη δεύτερη μέρα θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το Market Pass από όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρύτανης πανεπιστημίου της Γλασκώβης
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
«Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία» - Θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»