kikloma-somatemporia
Στα δωμάτιά του οι μαστροποί έκλειναν τα ραντεβού με τους πελάτες εξαναγκάζοντας νεαρές κοπέλες από χώρες της Λατινικής Αμερικής να συνευρίσκονται ερωτικά μαζί τους έναντι υψηλής αμοιβής

Την πλήρη δράση του διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας που εξανάγκαζε γυναίκες από τη Λατινική Αμερική να εκδίδονται έναντι αμοιβής στη χώρα μας αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες της Κολομβίας και των ΗΠΑ.

Κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος φέρεται να είχε ένας 62χρονος ξενοδόχος ο οποίος είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων – γυναικών και την παροχή δωματίων για τις ερωτικές συναντήσεις τους με τους «πελάτες».

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε φυλακή για τις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που έπιανε στα δίχτυα του το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία τις γυναίκες τις εγκαθιστούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

 Τα μέλη του κυκλώματος τις έφεραν στην Ελλάδα υποσχόμενοι πως θα εργαστούν ως συνοδοί σε VIP πρόσωπα. Αντί αυτού, ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και υπό τη συνεχή παρακολούθηση των μαστροπών.

Από εκεί τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

ksenodoxeio_kyklwma

Το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ένας 37χρονος, ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του γραφείου έχοντας συντονιστικό ρόλο σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του, αναθέτοντας συγκεκριμένα καθήκοντα στον εκάστοτε υπάλληλο.

Μάλιστα το πλήρως εξοπλισμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) που εντοπίστηκε είχε ως «βιτρίνα» κατασκευαστική εταιρεία ιδιοκτησίας του 37χρονου αρχηγικού μέλους στην οδό Αλκιβιάδου, το οποίο ενημερωνόταν τακτικά, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης, για όλες τις πτυχές της παράνομης δραστηριότητας και παρενέβαινε όποτε αυτό απαιτείτο για την επίλυση τυχόν ζητημάτων.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος και την απελευθέρωση των γυναικών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/2/2023) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με αστυνομικούς να υποδύονται τους πελάτες σε ερωτικά ραντεβού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν κεκαλυμμένες ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρία ξενοδοχεία, στη Συγγρού και στα νότια προάστεια, όπου εντοπίστηκαν οι 15 γυναίκες – θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, συνελήφθησαν το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι 3 οδηγοί, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταφέρει τις γυναίκες για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού και 4 συνεργοί τους (τηλεφωνήτριες και ξενοδόχος).

Οι γυναίκες που απελευθερώθηκαν είναι εννιά από τη Βραζιλία, τρεις από την Κολομβία, δύο από τη Βενεζουέλα και μία από το Μαρόκο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos-aeras-mast.jpg
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
Αίθριος καιρός σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες - Βοριάδες έως 8 μποφόρ
Καιρός: Με ισχυρούς βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα - Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών
ναρκωτικα σχολειο
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Τους μαθητές προσέγγιζε η σπείρα δελεάζοντας τους με χρήματα. Στην συνέχεια όμως ο εφιάλτης άρχιζε όταν οι απειλές και οι εκφοβισμοί, αλλά και οι...
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες "καίνε" - Σοκαριστικές απειλές σε μαθητές
Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου
Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
Τα σημερινά θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου - Παρουσίαση από τον Υπουργό Παιδείας ερανιστικού νομοσχεδίου