Μίλτος Τεντόγλου
«Από την πρώτη μέρα έχω πει ότι είναι ένα ξεχωριστό παιδί»

«Εγώ λέω ότι θα πηδούσε και ξυπόλητος. Έχει φοβερές ικανότητες. Από την πρώτη μέρα έχω πει ότι είναι ένα ξεχωριστό παιδί» δήλωσε για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, για την ακύρωση του άλματός του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, λόγω των παπουτσιών που φορούσε.

Τα παπούτσια που έγιναν η αιτία να ακυρωθεί η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, θεωρούνται αντικανονικά, επιβεβαίωσε ο προπονητής του, ο οποίος είπε ότι για κάποιο λόγο δεν έχουν πάρει πιστοποίηση, ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι που γνώριζαν, καθώς δεν θα τα είχε φορέσει.

Ο κ. Πομάσκι απαντώντας αν θύμωσε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε «εννοείται, αλλά ο Μίλτος έχει αυτό το χαρακτηριστικό, που τον φέρνει σε θετική πλευρά, δεν τον φέρνει σε αρνητική πλευρά, γιατί μπορεί κάποιος αθλητής να αποσυντονιστεί τελείως, μπορεί να παρατήσει την προσπάθειά του».

Ερωτηθείς αν ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε πράγματι «μπορώ να πηδήξω το 8,40 όποτε θέλω», ο κ. Πομάσκι απάντησε «το είπε και το εννοεί και το ξέρει. Δηλαδή αν πηδάς, 8,30-8,40 είναι το ίδιο και άμα πατάς και 10 πόντους όπως πάτησε χτες, 8,51. Δεν λέει τίποτα αυτό, είναι αγώνας, είναι προσπάθεια και νομίζω ότι το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι στον ίδιο αγώνα έκανε τις τέσσερις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο, ο κ. Πομάσκι τόνισε «αυτό λέει πολλά».

Όλοι είναι στο πλευρό του, υπογράμμισε, «γιατί όλοι έχουν υποστεί από ένα τέτοιο πράγμα». «Και για μένα είναι αδικία να μην μπορεί να πιστοποιηθεί ένα πράγμα που κάνεις 100 και 200 μέτρα με αυτά τα παπούτσια και 400. Το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή. Ο αθλητής κάνει το παπούτσι» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η «αδικία πνίγει πολλές φορές, γιατί το παπούτσι δεν είναι φτιαγμένο για να προσθέσει ένα πόντο στην επίδοση του αθλητή».

«Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο Μίλτος θα συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει. Είναι ένας αθλητής στίβου, πηδάει άλμα εις μήκος και θα συνεχίζει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Να είναι να είναι υγιής μόνο, γιατί η πίεση είναι μεγάλη, τα ταξίδια είναι πολλά, οι προπονήσεις είναι βαριές. Ψυχικά είναι πολύ δυνατός. Δεν έχει κουραστεί, αλλά όλα τα σώματα δεν είναι για να τα βαράς όλη μέρα. Είναι λεπτεπίλεπτος, αλλά η συγκεκριμένη προπόνηση που κάνει είναι αποτελεσματική και αυτός έχει την ικανότητα να βγάζει το 100% της ικανότητάς του. Γιατί πολλά παιδιά λειτουργούν με 30, με 50, με 80. Αυτός όποτε χρειαστεί, μπορεί να βάλει 110. Είναι τέλειο τεχνικά το άλμα» προσέθεσε ο κ. Πομάσκι.

Ο επόμενος στόχος, συνέχισε ο κ. Πομάσκι, είναι να κερδίσουμε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Αυτοί οι αγώνες είναι σταθμοί για την προετοιμασία, ναι μεν έχει κάποια κέρδη από αυτό το πράγμα, αλλά είναι μια συνέχεια που εξελίσσεται το φορμάρισμα του αθλητή αγωνιστικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλαματιανός
ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη στις εξετάσεις των Προτύπων: Προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπιστία της διαδικασίας
Δ. Καλαματιανός: Ακόμα μια επίδειξη «αριστείας» από την κυβέρνηση των «αρίστων».
ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη στις εξετάσεις των Προτύπων: Προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπιστία της διαδικασίας
μετρό Εξάχρεια
Εξάρχεια: Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά την μεταφορά του σταθμού του μετρό στην Τοσίτσα
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) Κανένα έργο ενάντια στην (τοπική) κοινωνία!
Εξάρχεια: Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ζητά την μεταφορά του σταθμού του μετρό στην Τοσίτσα
amfitheatro-aei-foitites
ΑΕΙ: 11 ελληνικά και κυπριακά ιδρύματα ανάμεσα στα καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια του κόσμου
Οκτώ ελληνικά και τρία κυπριακά πανεπιστήμια κατάφεραν να μπουν στη λίστα των Times με τα καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια για το 2024
ΑΕΙ: 11 ελληνικά και κυπριακά ιδρύματα ανάμεσα στα καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια του κόσμου