Thumbnail
Η προσαγωγή τους έγινε με ιδιαίτερα βίαιο και προκλητικό τρόπο, αφού 6 φοιτητές και φοιτήτριες περικυκλώθηκαν από άνδρες της ΟΠΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, αμέσως μόλις επιχείρησαν να ανοίξουν ένα πανό και να σταθούν στην πλατεία

Μια καταγγελία για προληπτική προσαγωγή φοιτητών στη Φλώρινα για να παρουσιαστεί μια επίπλαστη, σκηνοθετημένη, εικόνα «αποδοχής» του Πρωθυπουργού, δημοσιοποίησε σήμερα η Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά.

Η καταγγελία

Αναίτια προσαγωγή φοιτητών και μελών της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά στη Φλώρινα για να προστατευτεί το προφίλ Μητσοτάκη

Από νωρίς το πρωί η ασφάλεια Φλώρινας προσήγαγε και μετέφερε στο Τμήμα αναίτια 7 φοιτητές και φοιτήτριες εκ των οποίων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά.

Το … «αδίκημά» τους ότι κρατούσαν ένα πανό την ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ή και απλώς περπατούσαν στην πόλη!

Η προσαγωγή τους έγινε με ιδιαίτερα βίαιο και προκλητικό τρόπο, αφού 6 φοιτητές και φοιτήτριες περικυκλώθηκαν από άνδρες της ΟΠΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, αμέσως μόλις επιχείρησαν να ανοίξουν ένα πανό και να σταθούν στην πλατεία, ενώ μία ακόμη φοιτήτρια περπατώντας μόνη στο δρόμο προήχθη από 3 άνδρες της ασφάλειας περνώντας κοντά από το σημείο που θα εμφανιζόταν ο Πρωθυπουργός! Τέτοια είναι η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στη λαϊκή συμπάθεια και απήχηση του Κ. Μητσοτάκη που απομακρύνουν προκαταβολικά όποιο νέο και νέα τύχει να κινείται στην περιοχή!

Καταγγέλλουμε τον ακραίο αυταρχισμό της κυβέρνησης και το κατασταλτικό μίσος απέναντι στη νεολαία. Είναι προφανές ότι οι προσαγωγές έγιναν μόνο και μόνο για να διασπείρουν την τρομοκρατία και για να παρουσιαστεί μια επίπλαστη, σκηνοθετημένη, εικόνα «αποδοχής» του Πρωθυπουργού, αφού φαίνεται ότι πλέον απαγορεύονται ακόμη και οι πιο στοιχειώδεις λαϊκές διαμαρτυρίες.

Μάλιστα, σε αίτημα των ιδίων αλλά και δικηγόρων που επικοινώνησαν με την ασφάλεια σχετικά με το λόγο της προσαγωγής, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι επεδίωκαν να κρατήσουν δήθεν «υβριστικό» πανό για τον Πρωθυπουργό! Πρόκειται για σκηνή βγαλμένη από σάτιρα για τη δικτατορία, που θα ήταν αστεία αν δεν ήταν επικίνδυνη για το κουρέλιασμα των συνταγματικών ελευθεριών.

Να σταματήσει η στοχοποίηση της νεολαίας και ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα