ΕΡΤ: Αύξηση 79% στον Πρόεδρο, κάρτες σίτισης στους εργαζόμενους!
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τις αδιανόητες αυξήσεις στις αμοιβές στελεχών και την κοροϊδία προς τους ίδιους -Παρέμβαση και της ΕΣΗΕΑ

Αδιανόητες καταστάσεις περιγράφουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ: Την ίδια στιγμή που η διοίκηση ενέκρινε επιλεκτικά τεράστιες αυξήσεις για ορισμένα στελέχη -για παράδειγμα αύξηση ...79% στον Πρόεδρο!- στους εργαζόμενους έδωσε...έδωσε τροφεία, με  προπληρωμένες κάρτες...

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας (πάλι) δικά μας». Οι μισθολογικές αυξήσεις στα διορισμένα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ και σε τουλάχιστον 60 στελέχη της επιλογής τους θυμίζει μοιρασιά μεταξύ παιδιών και αποπαίδων.

Η κυβέρνηση αναγνώρισε την υπαρκτή ανάγκη να λάβουν αυξήσεις τα στελέχη, ενώ στους εργαζόμενους που διεκδίκησαν αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις, έδωσε τροφεία. Οι προπληρωμένες κάρτες είναι ενίσχυση στο εισόδημα και όχι μισθός γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται ως μη μισθολογικές παροχές. Η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας ωστόσο λαμβάνει σημαντικές αυξήσεις που ενσωματώνονται στο μισθό.

Πρόκειται για πρόκληση, όχι για τα ποσά που έλαβαν, αλλά για την διακριτική μεταχείριση που εκλαμβάνεται από τους υπόλοιπους εργαζόμενους ως απαξία.

Οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πρωτοστάτησαν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το ισοπεδωτικό και άδικο Ενιαίο Μισθολόγιο στα δημόσια ΜΜΕ. Δέκα χρόνια μετά, είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική αυτή δεν λειτουργεί καθώς η κυβέρνηση εφευρίσκει διαρκώς εξαιρέσεις προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας. Αντί να παραδεχτεί την κατάρρευση του Ενιαίου Μισθολογίου και να το αποσύρει δημιουργεί διαφορετικές μισθολογικές ταχύτητες.

Οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ζητούν αξιοπρεπείς αυξήσεις στους μισθούς τους.

Την ίδια ώρα, απαιτούν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, αντί να κλείνει την πύλη του Ραδιομεγάρου και μάλιστα με αστυνομική παρουσία, να ανοίξει τα μικρόφωνα. Να δώσει βήμα στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας που βρίσκεται σε πρωτοφανή κινητοποίηση λόγω του άδικου προεδρικού διατάγματος που εξισώνει τα πτυχία των σχολών των παραστατικών τεχνών με απολυτήριο Λυκείου. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να τους δώσει χώρο και χρόνο προκειμένου να ενημερώσουν την κοινωνία για τις θέσεις τους.

Δεν ξεχνάμε την έμπρακτη στήριξη που μας παρείχαν όταν η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου έριξε μαύρο στην ΕΡΤ. Στεκόμαστε αμέριστα στο πλευρό τους.

Δημήτρης Καϊμάς

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων Ραδιοφώνου και Διαδικτύου

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων Τηλεόρασης

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί πρόκληση και αναλγησία προς την ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από πληθωρισμό πάνω από 10%, την ΚΥΑ για τις αμοιβές της διοικητικής πυραμίδας της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ έλαβαν τροφεία σε προπληρωμένες κάρτες για αγορά συγκεκριμένων ειδών αν και η ΕΣΗΕΑ διεκδίκησε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις. Είναι μια σημαντική ενίσχυση τους εισοδήματός τους αλλά δεν είναι μισθός.

Με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8/2, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τουλάχιστον 60 υψηλόβαθμα στελέχη της επιλογής τους, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις. Ούτε τροφεία, ούτε προπληρωμένες κάρτες. Αυξήσεις στους μισθούς τους.

Κορυφή του παγόβουνου,  οι αυξήσεις κατά 79% της αμοιβής του Προέδρου της ΕΡΤ και κατά 55% του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το Ενιαίο Μισθολόγιο ως μια ισοπεδωτική, άδικη και απόλυτα δυσλειτουργική πολιτική, ειδικά για τα ΜΜΕ του Δημοσίου. Στα δέκα χρόνια της καταστροφικής για τους εργαζόμενους εφαρμογής του, διαρκώς αναζητούνται εξαιρέσεις και παράθυρα – όχι ως χάρη σε εργαζόμενους αλλά για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας.

Η ανισότητα στην αντιμετώπιση είναι πρόδηλη, καταχρηστική και απαξιωτική για τους εργαζόμενους. Ζητάμε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις για όλους, προσωπικό βάσης και στελέχη, και όχι δώρα σε κάποιους εκλεκτούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

areios-pagos-efeteio-241465305562-1.jpg
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται