kallitexnes
Κατάληψη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ

Σε καταλήψεις διαρκείας προχωρούν από σήμερα η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και η Σχολή Θεάτρου ΑΠΘ με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, στο πλαίσιο του πανκαλλιτεχνικού αγώνα για την ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση των πτυχίων των αποφοίτων δραματικών σχολών.

Την απόφαση για την κατάληψη της ΑΣΚΤ πήρε η γενική συνέλευση των φοιτητών σήμερα, ενώ στην ίδια κίνηση προχωρούν και εκείνοι της Σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται υπό κατάληψη η σκηνή Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου και το REX, ενώ στη Θεσσαλονίκη, κατειλημμένο είναι και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ακόμη, κατειλημμένες είναι και οι καλλιτεχνικές σχολές του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας), και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ).

Κομβικό σημείο του αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού αποτέλεσαν και οι παραιτήσεις των καθηγητών της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου καθώς επίσης και των συναδέλφων του στο ΚΘΒΕ.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, το Συντονιστικό των Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών - Κατάληψη ΡΕΞ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων μας, είναι αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της τέχνης».

Οι ίδιοι ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υποχωρούν, σημειώνουν ότι «το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 επισφραγίζει στη συνείδηση της κοινωνίας πως ο Πολιτισμός όταν δεν εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα είναι περιττός. Πως οι καλλιτέχνες δεν είμαστε πραγματικά εργαζόμενοι/ες αλλά χομπίστες».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα