Καιρός: Έρχεται νέο ψυχρό κύμα το τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου
Πέμπτη και Παρασκευή ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς

Με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινάει η εβδομάδα, καθώς πολικές αέριες μάζες εκτονώνονται προς την Τουρκία.

Σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, η χώρα χωρίζεται σε δύο τμήματα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Προς τα δυτικά και βόρεια θα έχουμε αίθριο καιρό με ήλιο και συννεφιές, στα ανατολικά και νότια συννεφιές που θα αφήνουν ασθενείς βροχές και χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι ισχυροί και η θερμοκρασία στα δυτικά στους 13-14 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 8-12 βαθμούς.

Στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προς τον Κηθαιρώνα, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, θα έχουμε χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα 500 μέτρα και πιο πάνω. Πιο νότια θα έχουμε ήλιο. Ο υδράργυρος στους 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ήλιος στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και η θερμοκρασία στους 10-11 βαθμούς, «Προσοχή νωρίς το πρωί στον παγετό» λέει ο κ. Μαρουσάκης. 

Το κρύο επιμένει και αύριο και από Τετάρτη 15/2 ανεβαίνει η θερμοκρασία, Πέμπτη με Παρασκευή το θερμόμετρο θα φτάσει στους 16-18 βαθμούς.

Προσοχή στο τέλος του μήνα

Η προσοχή επικεντρώνεται στο τελευταίο 10ήμερο του Φεβρουαρίου με ένα ισχυρό ψυχρό κύμα να χτυπάει την πόρτα μας. «Έρχεται αρκετό κρύο προς το τέλος του μήνα» λέει ο μετεωρολόγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Μανούσος
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος ζητά από την υπουργό Παιδείας εξηγήσεις για τα κριτήρια στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών