Προσομοίωση σεισμού
Πώς είναι ο σεισμός των 7,7 Ρίχτερ μέσα από προσομοίωση σε σχολική αίθουσα

Μια αρκετά ρεαλιστική προσομοίωση μιας πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης της τάξεως των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορεί να βιώσει κάποιος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Φασούλας και οι άνθρωποι που εργάζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης έχουν δημιουργήσει μια προσομοίωση ενός τέτοιου σεισμού. Ο σεισμός βασίζεται στα δεδομένα της δόνησης που σημειώθηκε στην Ταϊβάν 7,6 Ρίχτερ το 1999 και μπορεί κάποιος να νιώσει από την αρχή μια δόνηση.

Ο σεισμός στην προσομοίωση είναι επιφανειακός, αλλά όχι τόσο όσο ήταν της Τουρκίας. Για την ακρίβεια ήταν 20 φορές μικρότερος από τον σεισμό που βίωσαν οι άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο σεισμός που ακολούθησε ήταν στα 6,9 Ρίχτερ και είχε χαρακτηριστικά παρόμοια με τον σεισμό της Τουρκίας.

«Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν εξ απροόπτου. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε όλοι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσει κάποιος και να προστατευτεί κατά τη διάρκεια του σεισμού, είναι να προσπαθήσει να προφυλάξει το κεφάλι του» δήλωσε ο Διδάκτωρ Τεκτονικής Γεωλογίας, Χαράλαμπος Φασούλας.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα να βιώσουμε έναν τέτοιο σεισμό. «Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πότε θα μπορούσε να συμβεί ένας τέτοιος σεισμός» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;