Μάτι
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται»

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου σειρά να καταθέσει είχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η μάρτυρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε όσους επιδόθηκαν σε αντιμετάθεση των ευθυνών τους, επιχειρώντας να παρουσιάσουν ως ενόχους τους κατοίκους στο Μάτι για τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς.

«Αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται»

«Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης αποδίδει 95 τοις εκατό ευθύνες στους κατοίκους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας προκλητική τη θέση αυτή του ΝΣΚ απέναντι στα θύματα. Και πρόσθεσε πως «πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται. Και βλέπουμε αντίθετα ότι τα θύματα στοχοποιούνται».

Παράλληλα τόνισε πως, «δεν υπήρχε ετοιμότητα σε επίγεια και εναέρια μέσα και κανενός είδους ανταπόκριση στην ευθύνη που είχαν και για την οποία είχε χτυπήσει καμπάνα από την προηγούμενη μέρα που γνώριζαν οι αρμόδιοι τα δεδομένα. Δεν τους έδωσαν την ευκαιρία καν να σωθούν. Δεν τους έδωσαν ούτε είκοσι λεπτά για να μην καούν .Η απουσία ,η αδιαφορία και η εγκληματική παράλειψη ήταν τεράστια και εκ των υστέρων προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν εαυτούς. Κανένας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η κοροϊδία που σκηνοθετήθηκε είναι αποδεικτική της πλήρους συναίσθησης ότι είχαν τεράστιες ευθύνες. Κάηκαν τόσοι άνθρωποι μέσα στην Αθήνα... Οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ενσυνείδητα ... Και μάλιστα την ώρα που υπήρχε δρών μηχανισμός που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέττας».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!