Μάτι
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται»

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου σειρά να καταθέσει είχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η μάρτυρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ σε όσους επιδόθηκαν σε αντιμετάθεση των ευθυνών τους, επιχειρώντας να παρουσιάσουν ως ενόχους τους κατοίκους στο Μάτι για τις συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς.

«Αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται»

«Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που στο πλαίσιο της διοικητικής δίκης αποδίδει 95 τοις εκατό ευθύνες στους κατοίκους» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας προκλητική τη θέση αυτή του ΝΣΚ απέναντι στα θύματα. Και πρόσθεσε πως «πρόσωπα που είχαν μεγάλη ευθύνη αντί να τίθενται εκ ποδών προάγονται. Και βλέπουμε αντίθετα ότι τα θύματα στοχοποιούνται».

Παράλληλα τόνισε πως, «δεν υπήρχε ετοιμότητα σε επίγεια και εναέρια μέσα και κανενός είδους ανταπόκριση στην ευθύνη που είχαν και για την οποία είχε χτυπήσει καμπάνα από την προηγούμενη μέρα που γνώριζαν οι αρμόδιοι τα δεδομένα. Δεν τους έδωσαν την ευκαιρία καν να σωθούν. Δεν τους έδωσαν ούτε είκοσι λεπτά για να μην καούν .Η απουσία ,η αδιαφορία και η εγκληματική παράλειψη ήταν τεράστια και εκ των υστέρων προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν εαυτούς. Κανένας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η κοροϊδία που σκηνοθετήθηκε είναι αποδεικτική της πλήρους συναίσθησης ότι είχαν τεράστιες ευθύνες. Κάηκαν τόσοι άνθρωποι μέσα στην Αθήνα... Οι κάτοικοι καταδικάστηκαν ενσυνείδητα ... Και μάλιστα την ώρα που υπήρχε δρών μηχανισμός που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Κινέττας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Εκπαιδευτικοί: Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Εκπαιδευτικοί: Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί
ekklisia_thessaloniki.jpg
Απίστευτο βίντεο: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα κατά τη Θεία Μετάληψη
«Ο ιερέας προσπάθησε να της βάλει με το ζόρι την όστια στο στόμα, εκείνη έκανε πίσω λέγοντας "όχι, μην το κάνετε αυτό" και προσπάθησε να το πάρει με...
Απίστευτο βίντεο: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα κατά τη Θεία Μετάληψη