sompa
«Ζούμε χωρίς ρεύμα. Με μία μπαλαντέζα μας βοηθάει ένα γειτονικό μας σπίτι. Το κρύο ανυπόφορο»

Κάτω από όριο της φτώχειας ζει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια πολύτεκνη οικογένεια στην Κρήτη, η οποία καταφέρνει να επιβιώσει χάρη στο φιλότιμο και την ανθρωπιά των Κρητικών.

Η μητέρα των τεσσάρων παιδιών τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα neakriti.gr από χωριό του νομού Ημαθίας και εξήγησε πως ζει σε ένα σπίτι που το 2008 σταμάτησε το χτίσιμο του λόγω της κρίσης, και από τότε γίνεται μεγάλος αγώνας από την οικογένεια, για να μεγαλώσει και να στηρίξει τις ανάγκες των τεσσάρων της παιδιών, αφού όταν η οικοδομή σταμάτησε, δεν είχε καν συνδεθεί με τη ΔΕΗ.

«Χωρίς ρεύμα. Με μία μπαλαντέζα μας βοηθάει ένα γειτονικό μας σπίτι. Και με τη βοήθεια μόνο της εκκλησίας και του κοινωνικού παντοπωλείου του χωριού, αγωνιζόμαστε από τότε να ζήσουμε τα παιδιά μας. Φανταστείτε ότι η μικρότερη κόρη μου που είναι τώρα 12 χρονών, κοιμάται δίπλα στην ξυλόσομπα. Δεν έχουμε βάλει ούτε πλακάκια. Και το κρύο είναι ανυπόφορο» λέει στο neakriti.gr η Μ.Χ. που ζητάει όποιος θέλει και μπορεί, να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6948 277 899 και να βοηθήσει από το υστέρημα του, ώστε να εξασφαλιστούν έστω τα χρήματα για τη σύνδεση του ρεύματος.

spiti
sompa

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία σε σχολείο
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Αγώνας δρόμου για τα νέα συγγράμματα το σχολικό έτος 2027-2028 – Πότε θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους το υλικό
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου σε συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
«Θα υποβάλουμε προτάσεις στα αρμόδιο Υπουργεία» - Ισχυρή βούληση του ΑΣΕΠ για θωράκιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
Θάνος Τζήμερος
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»
«Ο Θάνος Τζήμερος θα έδειχνε με το δάχτυλο τους 200 ήρωες στην Καισαριανή. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν είμαστε απόγονοι των Ράλληδων»
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»