Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=8Mri06arnag&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MzY4NDIsMzY4NDI&feature=emb_logo&themeRefresh=1 at this time, please check again later.
λιμενικό
«Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο στη ζωή μου και εύχομαι να μην το ξαναζήσω ποτέ» δήλωσαν οι δύο παιδίατροι, που προσπάθησαν να σώσουν τα παιδιά από το τραγικό ναυάγιο

Ένα ακόμα τραγικό ναυάγιο με μετανάστες, σημειώθηκε στα ανοιχτά της Λέρου, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε παιδιά και μία νεαρή γυναίκα.

Το πέμπτο παιδί που κατέληξε είναι ηλικίας δύο ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όλα τα παιδιά που έχουν καταλήξει δεν ξεπερνούν την ηλικία των πέντε ετών. Νωρίς το πρωί είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ δύο ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Κατά δήλωσή των διασωθέντων, η λέμβος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σχεδόν ετοιμοθάνατα. Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να σώσουν τέσσερα παιδιά, όλα με ΚΑΡΠΑ. Οι παιδίατροι Νικήτας Ταχλιαμπούρης και Ευαγγελία Βουγιουκλάκη ήταν οι άνθρωποι που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και τελικά κατάφεραν να τα επαναφέρουν.

Από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής Νικόλαος Χαραλαμπής έθεσε το νοσοκομείο του νησιού σε αυξημένη ετοιμότητα και όλοι οι γιατροί ρίχτηκαν στη «μάχη». «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο στη ζωή μου και εύχομαι να μην το ξαναζήσω ποτέ» δήλωσαν οι δύο παιδίατροι, Ταχλιαμπούρης και Βουγιουκλάκη, συγκλονισμένοι και με δάκρυα στα μάτια για αυτή την περιπέτεια.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, «επέβαιναν περίπου σαράντα (40) αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα (01) άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=8Mri06arnag&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MzY4NDIsMzY4NDI&feature=emb_logo&themeRefresh=1

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»