Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για 10ο διαδοχικό μήνα και είναι τώρα κατά περίπου 18% κάτω από το ρεκόρ που είχαν καταγράψει τον περασμένο Μάρτιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα.
Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα τρόφιμα που διακινούνται παγκοσμίως, είχε μέση τιμή 131,2 μονάδες έναντι 132,2 για το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021.
Η τιμή του δείκτη για το Δεκέμβριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική εκτίμηση που ήταν 132,4.
Οι μειώσεις στις τιμές των φυτικών ελαίων, των γαλακτοκομικών και της ζάχαρης βοήθησαν στη μείωση του δείκτη, ενώ οι τιμές των δημητριακών και του κρέατος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές, ανακοίνωσε ο FAO.
Σε χωριστές σημερινές εκτιμήσεις του, ο FAO αύξησε εξάλλου την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2022 σε 2,765 τρισεκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,756 τρισεκατομμύρια τόνους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ
ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ
Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ