Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν το μπουκάλι με τη μπύρα και να τη βάζουν σιγά σιγά στο ποτήρι τους για να μην κάνει αφρό.
Όμως στις μπυραρίες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όταν βάζουν τη μπύρα στο ποτήρι, τη βάζουν με αφρό.
Ποιο είναι το σωστό και πώς πρέπει να την πίνουμε;
Πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα – που είναι από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά- παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία λόγω των συστατικών που περιέχει.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο λυκίσκος επιδρά προστατευτικά ενάντια σε κάποιες μορφές καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
H μαγιά παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ, οι οποίες συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στη διατήρηση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα.
Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Πώς πρέπει όμως να σερβίρεται;
Ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).
Όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι.
Με δύο λόγια αν σας αρέσει η μπύρα να δημιουργείτε αφρό στο ποτήρι σας για να μη γίνεται αυτός ο αφρός στο στομάχι σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ
ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ
Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ