giannis-stamatiou
«Αχ, βρε Γιάννη... αχ, βρε Γιαννάκη... Βιάστηκες να την κάνεις...»

Σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Σταματίου, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Την δυσάρεστη είδηση την έκανε γνωστή η σύντροφος του Ελένη Παπαχριστοπούλου  δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα σπαρακτικό κείμενο.

«Ο Γιάννης Σταματίου, ο σύντροφος της ζωής μου, ο άνθρωπος που μου ενέπνευσε τον έρωτα, το πάθος για τη ζωή και το θέατρο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου κατέληξε χθες 31/01/2023 σε ηλικία 62 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη γενέτειρα πόλη του τα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12.30 στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Γιάννης θα υπάρχει πάντα στο παρόν, γιατί η παθιασμένη λαχτάρα του να αναζητά την αλήθεια και την ποιότητα στις σχέσεις του με το θέατρο και με τους φίλους του στη ζωή, τον κάνει να παραμένει μοναδικός για μένα και ίσως και για τις φίλες και τους φίλους του» έγραψε η σύντροφος του ηθοποιού.

Ο Γιάννης Σταματίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1981. Παράλληλα με τη θεατρική του πορεία τριάντα χρόνων ως ηθοποιός, ασκήθηκε από πολύ νωρίς και στη σκηνοθεσία.

Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει τον συντονισμό, την σκηνοθεσία και τον ρόλο του αφηγητή στην αναπαράσταση της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου που διοργανώνει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση.

Η Γωγώ Ατζολετάκη αποχαιρέτησε τον Γιάννη Σταματίου γράφοντας: «Αχ, βρε Γιάννη... αχ, βρε Γιαννάκη... Βιάστηκες να την κάνεις... Γιάννη μου, η "φιλενάδα" σου σε αποχαιρετά μ' ένα γλυκό φιλί. Δεν πρόλαβες να με σκηνοθετήσεις, κάτι που το θέλαμε κι οι δυο... όμως έπρεπε να ξεκουραστείς. Υπέφερες πολύ...»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes_02
Κίνδυνος για την διεξαγωγή των πανελλαδικών στην Θεσπρωτία
Κίνδυνος για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών δαπανών από την αιρετή...
Κίνδυνος για την διεξαγωγή των πανελλαδικών στην Θεσπρωτία
panagiotis-mpalas
Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μπάλας, ο «πατέρας» της ελληνικής αγγειοχειρουργικής
Θλίψη στην πανεπιστημιακή και την ιατρική κοινότητα
Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Μπάλας, ο «πατέρας» της ελληνικής αγγειοχειρουργικής