Karpathos.jpg
Η λίστα με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά εναλλακτικού τουρισμού για το 2023

Την ετήσια λίστα με τα πέντε καλύτερα ελληνικά νησιά εναλλακτικού τουρισμού για το 2023 ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης τουρισμού στην Ουτρέχτη και έπειτα από έρευνα, το Griekenland.net, η δημοφιλέστερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Ολλανδίας για διακοπές στην Ελλάδα, που έχει εκατομμύρια αναγνώστες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας και του KALA Magazine, η νέα ταξιδιωτική τάση ενθαρρύνει την επιλογή μη μαζικών προορισμών που μπορούν να παρέχουν αυθεντικές εμπειρίες και διαφορετικές δραστηριότητες.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Κάρπαθος, που μέσα από την ιστορία και τις παραδόσεις «ταξιδεύει» τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο. Ακολουθεί η Αστυπάλαια, η «πεταλούδα του Αιγαίου», που εξελίσσεται σε πρότυπο βιώσιμο νησί της Μεσογείου και γοητεύει με τα γραφικά χωριά της. Η τρίτη θέση ανήκει στην εξωτική Μήλο, ενώ ακολουθεί η Πάτμος που προκαλεί δέος με το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και την επιβλητική Χώρα. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Κάλυμνος που κερδίζει τις εντυπώσεις παγκοσμίως για τα αναρριχητικά της πεδία και την παράδοση στη σπογγαλιεία.

«Η Κάρπαθος επανέρχεται δυναμικά μετά την πανδημία, με την προοπτική της διεύρυνσης της σεζόν. Ενθαρρυντικό σημείο είναι πως οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για τον Οκτώβριο παρουσίασαν ιστορικό υψηλό για τα τελευταία 35 έτη! Εργαζόμαστε συστηματικά για μία σεζόν που θα ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της ποιότητας του προορισμού μέσα από τις παραδόσεις, την ιστορία, τις δραστηριότητες και τη γαστρονομία», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Οι προορισμοί που επενδύουν στην αειφορία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Στην Αστυπάλαια, επιχειρούμε να παντρέψουμε το φυσικό κάλλος με την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα διαμορφώνοντας το μέλλον στον τουρισμό μας. Το άλμα στις αφίξεις με 52% αύξηση αεροπορικώς και 7,4% ακτοπλοϊκώς από Μάιο έως Αύγουστο σε σχέση με το 2019, επιβεβαιώνει την ανάγκη των τουριστών για το διαφορετικό», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

«Η ανάδειξη των θρησκευτικών και ιστορικών αξιοθέατων είναι μέρος του DNA της Πάτμου και συστατικό της εμπλουτισμένης ταυτότητας που προωθούμε. Το νησί της Αποκάλυψης προσελκύει το διεθνές ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, ενώ εξελίσσεται σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας που μάλιστα σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κρουαζιερόπλοιων κατά 36,9% συγκριτικά με το 2019», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος.

Ο δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης πρόσθεσε: «Η Κάλυμνος αποτελεί τον παράδεισο των αναρριχητών, των αυτοδυτών και ευρύτερα των φίλων των δραστηριοτήτων, της παράδοσης και της αυθεντικότητας, στοιχεία που συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Δεν είναι τυχαίο πως η Κάλυμνος για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αεροπορικών αφίξεων σε όλη την Ελλάδα έναντι του 2021, με ποσοστό +99,8%».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΙΕΛΕ, Στέφανος Παραστατίδης, ΠΑΣΟΚ
Μέτωπο ΟΙΕΛΕ – ΠΑΣΟΚ κατά του «εφεδρικού στρατού» συνταξιούχων στα ιδιωτικά σχολεία
Δέσμευση στενής συνεργασίας ΟΙΕΛΕ - ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Μέτωπο ΟΙΕΛΕ – ΠΑΣΟΚ κατά του «εφεδρικού στρατού» συνταξιούχων στα ιδιωτικά σχολεία
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 36.000€
Νέες διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 36.000 ευρώ έδωσε σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,...
Μιχαηλίδου: Τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με επιδότηση έως 36.000€
καιρός
Κακοκαιρία Kristin: Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ – Στο επίκεντρο ισχυρά φαινόμενα
Πότε και πώς θα επηρεαστεί η Αττική – Οι περιοχές που μπαίνουν στο «στόχαστρο» των έντονων βροχών και καταιγίδων
Κακοκαιρία Kristin: Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ – Στο επίκεντρο ισχυρά φαινόμενα