ασθενής
Στο Αττικό Νοσοκομείο φαίνεται πως παραμένουν 5 άνθρωποι, καθώς δεν έχουν πού να πάνε

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι πέντε άνθρωποι, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, αλλά εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς δεν έχουν πού να πάνε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Γιάννας Σουλάκη, στο iatropedia.gr.

Ντροπιαστική κατάσταση

«Αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Που είναι οι τοπική αυτοδιοίκηση; Που είναι το κράτος πρόνοιας. Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος βρέθηκε στο «Αττικόν» από τις 25/3/2022, ο δεύτερος από 1/6/2022, ο τρίτος από 24/9/2022, ο τέταρτος από 4/11/2022 και ο πέμπτος σε άλλη παθολογική κλινική του «Αττικόν» από τον Αύγουστο του 2022. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από αυτούς είναι ποικίλα, κανένας ωστόσο, δεν νοσηλεύεται για κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό. Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τοίχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο. Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα