ασθενής
Στο Αττικό Νοσοκομείο φαίνεται πως παραμένουν 5 άνθρωποι, καθώς δεν έχουν πού να πάνε

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι πέντε άνθρωποι, χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, αλλά εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς δεν έχουν πού να πάνε, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Γιάννας Σουλάκη, στο iatropedia.gr.

Ντροπιαστική κατάσταση

«Αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Που είναι οι τοπική αυτοδιοίκηση; Που είναι το κράτος πρόνοιας. Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος βρέθηκε στο «Αττικόν» από τις 25/3/2022, ο δεύτερος από 1/6/2022, ο τρίτος από 24/9/2022, ο τέταρτος από 4/11/2022 και ο πέμπτος σε άλλη παθολογική κλινική του «Αττικόν» από τον Αύγουστο του 2022. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από αυτούς είναι ποικίλα, κανένας ωστόσο, δεν νοσηλεύεται για κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό. Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τοίχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο. Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία», τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υ π η ρ ε σ ί ε ς και φ ο ρ ε ί ς αρμοδιότητας...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες