Σοκάρει νέα έρευνα: Παιδιά από εννέα ετών είναι εκτεθειμένα σε διαδικτυακή πορνογραφία
Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 21 ετών δήλωσαν ότι είχαν βιώσει μια βίαιη σεξουαλική πράξη

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη όπου διαπιστώθηκε ότι το 47% των νέων ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών «δέχονται» σωματική επιθετικότητα στο σεξ.

Η επίτροπος για τα παιδιά Dame Rachel de Souza δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News, ότι η πορνογραφία είναι “ευρέως διαδεδομένη” μεταξύ των παιδιών και υπογράμμισε τις συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης πολλών νέων ότι τα κορίτσια αποδέχονται την σωματική βία στο σεξ.

Η Dame Rachel προειδοποίησε ότι “οι απεικονίσεις σεξουαλικού εξαναγκασμού και επιθετικότητας είναι κοινός τόπος” στη διαδικτυακή πορνογραφία, καθώς προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο ως “επείγουσα προτεραιότητα”.

Τα ευρήματα της έκθεσης – από έρευνα σε 1.000 νέους ηλικίας 16 έως 21 ετών στην Αγγλία – περιλαμβάνουν:

  • Οι περισσότεροι νέοι ενήλικες (79%) ηλικίας 18 έως 21 ετών είχαν δει πορνογραφία που περιείχε σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 18 ετών.
  • Πολλοί νέοι υποθέτουν ότι τα κορίτσια περιμένουν ή απολαμβάνουν το σεξ που περιλαμβάνει σωματική επιθετικότητα, όπως ο περιορισμός των αεραγωγών και τα χαστούκια.
  • Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 21 ετών δήλωσαν ότι είχαν βιώσει μια βίαιη σεξουαλική πράξη.
  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των νεαρών ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν αναζητήσει βίαιη πορνογραφία που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία πράξη σεξουαλικής βίας.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το Twitter είναι η πλατφόρμα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών είχε δει πορνογραφία (41%), ακολουθούμενη από ειδικές ιστοσελίδες πορνογραφίας (37%) και στη συνέχεια το Instagram (33%).

Η Dame Rachel δήλωσε ότι όλοι οι ενήλικες σε υπεύθυνες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και των γονέων, πρέπει να “λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις απόψεις των νέων” στο πλαίσιο της έκθεσης, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο “υπόσχεται” τη ρύθμιση των πορνογραφικών ιστότοπων και τη διασφάλιση ισχυρής επαλήθευσης της ηλικίας.

Ο Richard Collard, αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικής για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο της NSPCC, ζήτησε “ισχυρά μέτρα” στο νομοσχέδιο και δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθούν στην Ofcom εξουσίες για τον καθορισμό ελάχιστων προτύπων “που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη ισχυρών μέτρων διασφάλισης της ηλικίας σε πλατφόρμες όπου μπορεί να προβληθεί πορνογραφικό υλικό”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα