xionia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Ιδιαίτερα ψυχρή θα είναι όλη η εβδομάδα, όπως εκτιμά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μέρα με τη μέρα η θερμοκρασία υποχωρεί, με συνθήκες παγετού στην ηπειρωτική χώρα και όσο προχωράμε προς το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο θα σημειώνει περαιτέρω πτώση.

Για σήμερα Τρίτη 31/1 άστατος καιρός σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στο Αιγαίο. Προς το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα βροχών. Ο άνεμοι βόρειοι 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 12- 15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική συννεφιές, με πρόσκαιρες βροχές σε Πεντέλη και Πάρνηθα, οι οποίες από τα 600-700 μέτρα και πάνω θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, θα ενισχυθούν προς το απόγευμα και η θερμοκρασία μέχρι τους 12 βαθμούς (η μέρα ξεκίνησε με τρεις βαθμούς). Στη Θεσσαλονίκη τοπικές συννεφιές και μικρή πιθανότητα βροχών στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στο κέντρο της πόλης τους 8-9 βαθμούς.

Δύο ψυχρά κύματα

Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει σήμερα το βράδυ και αύριο Τετάρτη και μπορεί να δώσει χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες.

Το άλλο ψυχρό κύμα έρχεται προς το τέλος της εβδομάδας. Μια οργανωμένη πολική αέρια μάζα κατεβαίνει και θα επιδεινώσει περισσότερο τον καιρό στη χώρα μας. Από την Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και στη συνέχεια θα βλέπουμε χιόνια και σε πεδινές περιοχές και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Ο καιρός θα παραμείνει έτσι μέχρι τις 10-15 Φεβρουαρίου.

Meteo: Οι τρεις φάσεις

Σε τρεις φάσεις αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην πρώτη φάση αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, στη δεύτερη φάση θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ η τρίτη φάση θα χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις.

– Η πρώτη φάση η οποία και χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 30/01 έως τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της νότιας κυρίως χώρας.

– Η δεύτερη φάση η οποία επίσης χαρακτηρίζεται από χαμηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 01/02 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02. Αυτό το χρονικό διάστημα θα χαρακτηριστεί από άνοδο της θερμοκρασίας και την απουσία φαινομένων στη χώρα μας.

– Τέλος, η τρίτη φάση η οποία και χαρακτηρίζεται από υψηλή προγνωστική αβεβαιότητα αφορά το χρονικό διάστημα από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 03/02 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/02. Αυτή η περίοδος αναμένεται να χαρακτηριστεί από πτώση της θερμοκρασίας και αρχικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής από βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Ωστόσο, η ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 04-05/02 παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων καθώς και τα πιθανά υψόμετρα χιονόπτωσης.

Ψυχρό κύμα - Meteo

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα