γρίπη
Μειώθηκαν τα απλά περιστατικά κορονοϊού- Στο προσκήνιο παραμένει η 0.5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken και Όρθρος

Για την έξαρση των ιώσεων μίλησε το Mega, η Ματίνα Παγώνη εξηγώντας πως για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας την γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε.

Παράλληλα, σημειώθηκε μείωση των περιστατικών κορωνοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η 0.5, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken και Όρθρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι ιώσεις θα επικρατήσουν και τον Φεβρουάριο, ωστόσο στα τέλη Φεβρουαρίου εικάζεται πως τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν.

«Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάπι βιασμού
Κεφαλονιά: Σοκάρει νέα μαρτυρία για τον 26χρονο – «Μου έριξε το χάπι του βιασμού το 2022»
Η τραγωδία της 19χρονης Μυρτούς άνοιξε το στόμα 28χρονης στο Αργοστόλι – Στο μικροσκόπιο των Αρχών η δράση της «συμμαχίας» των τριών συλληφθέντων
Κεφαλονιά: Σοκάρει νέα μαρτυρία για τον 26χρονο – «Μου έριξε το χάπι του βιασμού το 2022»
κουτσούμπας
Καταπέλτης o Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και υποκλοπές: «Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν σώζει πλέον την κυβέρνηση»
«Οι νέες δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνουν τη σαπίλα και το μέγεθος της βιομηχανίας ρουσφετιών και εξαγοράς»
Καταπέλτης o Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και υποκλοπές: «Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν σώζει πλέον την κυβέρνηση»
ekab (2)
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών
59χρονη εκπαιδευτικός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χώρο οικοδομής – Φέρεται να έχει βρεθεί και σημείωμα
Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο οικοδομής – Σε εξέλιξη έρευνα των Αρχών