μάσκα, μάσκες, μαθητές, κορονοϊός, covid
«Πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού

Για την πίεση που παρατηρείται στα νοσοκομεία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ίωσης, γρίπης και κορονοϊού, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1  η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αύξηση από ό,τι περιμέναμε και δεν υπήρξε κανενός είδους προετοιμασία και εκπαίδευση ώστε να μπορέσει το προσωπικό να απαντήσει σε αυτού του είδους τα προβλήματα», σημείωσε η καθηγήτρια.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί προηγουμένως, είπε πως, ήταν θέμα επικοινωνίας και η λογική θα ήταν «η πρόληψη με μέτρα προστασίας και εμβόλια», αναφέρθηκε δε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Παιδιάτρων για τον μη εμβολιασμό των παιδιών.

«Χρειάζεται έρευνα για να δούμε ότι τα παιδιά νοσούν επειδή τα προστατέψαμε πολύ ή λόγω του ότι οι νέοι ιοί είναι διαφορετικοί», απάντησε, σχετικά με το ενδεχόμενο τα παιδιά να νοσούν σε τέτοιο βαθμό λόγω των μέτρων υπερπροστασίας των προηγούμενων χρόνων.

Σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι ιώσεις, απάντησε: «Εξαρτάται από το αν θα πάρουμε άμεσα μέτρα. Τα παιδιά στο σχολείο μόνο με μάσκα. Καθημερινά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος».

Παράλληλα, εκτίμησε πως η υποχρεωτικότητα των μέτρων είναι σχετικό ζήτημα αλλά και επικοινωνίας. «Αλλά το να βάζει κάποιος μάσκα είναι θέμα κατανόησης» συμπλήρωσε.

Για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορωνοϊού, τον long covid, είπε πως, «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει, ωστόσο πρόκειται για φαινόμενο που ούτε μελετήσαμε, ούτε αντιμετωπίσαμε ακόμα».

Τέλος, η Αθηνά Λινού εξήγησε πως το εμβόλιο κάνει δύο πράγματα. «Πρώτον μας προστατεύει άμεσα και το δεύτερο να αντιμετωπίσουμε τα μακροχρόνια προβλήματα, αφού κατανοήσουμε ποια είναι» είπε και κατέληξε λέγοντας: «Είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός και η μάσκα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
pangaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών
29 Απριλίου 2024 η έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την goLearn που αφορούν εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δευτέρα 29-04 ξεκινάει η επιμόρφωση εκπαιδευτικών