Ισπανία: Τουλάχιστον 68 νεκροί στη σύγκρουση τρένων — στο μικροσκόπιο η εντολή μετά το κόκκινο σήμα

Κοινωνία 0

Εξαπατήσεις επιχειρηματιών: Εγκέφαλος με «βιτρίνα» στο Ντουμπάι ο «προστατευόμενος μάρτυρας» της Novartis

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εξαπάτηση επιχειρηματιών: Εγκέφαλος ο «προστατευόμενος μάρτυρας» – Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν στις 11:00 το πρωί, τρεις συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο «προστατευόμενος μάρτυρας» στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης», που φέρονται να είχαν εξαπατήσει επτά επιχειρηματίες, υποσχόμενοι γρήγορη εκταμίευση δανείων.

Τα χρηματικά ποσά που απέσπασαν υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Η αστυνομία έδωσε λεπτομέρειες για την δράση της οργάνωσης, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Ως εγκέφαλος φέρεται ο 51χρονος προστατευόμενος μάρτυρας, που διατηρούσε εταιρεία – βιτρίνα στο Ντουμπάι.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ηλικίας 66 και 63 ετών, επίσης κατηγορούνται για εξαπάτηση επιχειρηματιών πλαστογραφώντας έγγραφα με το πρόσχημα ότι εξασφαλίζονται ευνοϊκά δάνεια για επιχειρήσεις.

Αν και επισήμως από την οικονομική εισαγγελία δεν έχει αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση αυτή, αναμένεται δίωξη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη απάτης με τραπεζικά προϊόντα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία