vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο με βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, με βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στην Εύβοια και ενδεχομένως στις Σποράδες. 

Κατά τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και μετά το μεσημέρι τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, κυρίως το βράδυ, με τάση να επηρεάσουν προοδευτικά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κυρίως κεντρικά και βόρεια), ενώ προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής-Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Πτώση θα καταγραφεί στη θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 9, στην Ήπειρο από 4 έως 14, στη Θεσσαλία από 5 έως 11, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα Επτάνησα από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14-15, και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 Μποφόρ και ενδεχομένως από το βράδυ τοπικά στα 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 και προοδευτικά 6-7 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις 6-7 Μποφόρ. Τη νύχτα προς Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση κατά τόπους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
 Η ευθύνη να δείξει ότι υπάρχουν άλλες επιλογές, ότι υπάρχει άλλη πορεία για την χώρα πέφτει στους ώμους του ΠΑΣΟΚ
Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο alfavita.gr: Χρειάζονται καθαρές απαντήσεις για μια νέα πορεία της χώρας απέναντι στα αδιέξοδα της Ν.Δ.
kakokairia xioni kryo
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα
Υποχωρεί ο παγετός μετά το σύντομο κύμα ψύχους, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν θερμοκρασίες άνω των φυσιολογικών και ανοιξιάτικο σκηνικό μέσα στην...
Καιρός: Αποχαιρετάμε τον χειμώνα-εξπρές και ανεβάζει θερμοκρασίες η χώρα
Γυμναστική
Κρεατίνη και πρωτεΐνη στο μικροσκόπιο: Τι χρειάζονται πραγματικά οι μύες για δύναμη και αποκατάσταση
Τα τελευταία χρόνια, οι συμβουλές γύρω από τη σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα για μυϊκή υγεία έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο.
Κρεατίνη και πρωτεΐνη στο μικροσκόπιο: Τι χρειάζονται πραγματικά οι μύες για δύναμη και αποκατάσταση