vretania_tedy
Διαβάζει και μετρά σε επτά γλώσσες και είναι μόλις... τριών χρονών

Ένα 3χρονο αγοράκι από τη Βρετανία έγινε το νεότερο μέλος της Mensa, της οργάνωσης που δέχεται μέλη, μόνο όσους βρίσκονται πάνω από το 98ο εκατοστημόριο του δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως. 

Θεωρείται παιδί «θαύμα», καθώς διαβάζει και μετρά σε επτά γλώσσες. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Τέντι Χομπς από το Somerset μπορεί ήδη να μετρήσει μέχρι το 100 σε εφτά γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των μανδαρινικών, των ουαλικών, των γαλλικών, των ισπανικών και των γερμανικών.

Ο Τέντι, θα κλείσει τα τέσσερα, έμαθε μόνος του να διαβάζει σε ηλικία μόλις δύο ετών και τεσσάρων μηνών - και είναι πλέον ικανός να διαβάζει ακόμη και βιβλία του Χάρι Πότερ, όταν οι γονείς του το επιτρέπουν. Ενώ χαλαρώνει αναζητώντας λέξεις.

Ο μικρός Τέντι έγινε δεκτός στη Mensa στα τέλη του περασμένου έτους, αφού αρίστευσε σε ένα τεστ IQ - σημειώνοντας 139 στα 160 στο τεστ Stanford Binet και σοκάροντας τους γονείς του, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πόσο έξυπνος ήταν.

«Θέλαμε κάποιου είδους αξιολόγηση ώστε να ξέρουμε με ποιο επίπεδο θα ξεκινήσει το σχολείο», δήλωσε η μητέρα του Μπεθ. «Ο Τέντι ήταν το πρώτο μας παιδί και καθώς συνελήφθη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν έχουμε τίποτα για να τον συγκρίνουμε».

«Μας είπαν ότι τα τρία έτη ήταν η μικρότερη ηλικία οποιουδήποτε είχαν δεχτεί στη Mensa στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και υπήρχε κάποιος στις ΗΠΑ ηλικίας δύο ετών», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε  «ήμασταν λίγο σαν "Ορίστε;". Ξέραμε ότι μπορούσε να κάνει πράγματα που οι συνομήλικοί του δεν μπορούσαν, αλλά δεν νομίζω ότι συνειδητοποιήσαμε πόσο καλός ήταν».

Σύμφωνα με τη μητέρα του, η ιδιοφυΐα του Τέντι είναι ευλογία και κατάρα, καθώς δείχνει μικρό ενδιαφέρον για κάποια από τα πιο "φυσιολογικά" πράγματα που μπορεί να απολαμβάνει ένα μικρό αγόρι, όπως τα παιχνίδια και η τηλεόραση. «Όταν του αγοράσαμε ένα τάμπλετ, δεν ενδιαφέρθηκε πάρα πολύ να παίζει παιχνίδια ή κάτι άλλο. Αντίθετα, του αρέσει να χρησιμοποιεί εφαρμογές για να προσπαθεί να μάθει να μετράει μέχρι το 100 στα μανδαρίνικα και σε άλλες γλώσσες».

Επιπλέον, η μητέρα του υπογραμμίζει άλλη μια δυσκολία, δηλαδή αυτή του να του βρούνε δάσκαλο σε αυτή την ηλικία αλλά και τη δυσκολία να του αποκρύψουν το οτιδήποτε. «Οι φίλοι μου μπορεί να λένε: "Ω, πρέπει να φάμε λίγο c-a-k-e" και τα παιδιά τους δεν θα ξέρουν τι λένε, αλλά ο Teddy θα το συλλαβίσει αμέσως και θα θέλει λίγο. Δεν μπορείς να του κρύψεις τίποτα, ακούει τα πάντα. Θα θυμάται τις συζητήσεις που κάνατε μαζί του πέρυσι τα Χριστούγεννα».

Μια ακόμη ανησυχία της μητέρας είναι ο μικρός Τέντι, που άρχισε να πηγαίνει νηπιαγωγείο φέτος, να μην αναπτύξει κάποιο αίσθημα ανωτερότητας βλέποντας τους συμμαθητές του να μην μπορούν παρά να συλλαβίσουν κάποια γράμματα ενώ αυτός μπορεί να διαβάζει τα βιβλία του Χάρι Πόττερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένη
«Έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές τηλεβοήθειας για ηλικιωμένους
Εξασφαλίζεται η δωρεάν μεταφορά των ηλικιωμένων που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές ώστε να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες και...
«Έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές τηλεβοήθειας για ηλικιωμένους