Πτώση βράχων στο Αγρίνιο
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της οδού Εργάνης στο Αγρίνιο, στην περιοχή κοντά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο

Ένα χρόνο και πλέον μετά τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί  από την κακοκαιρία, όπου είχαν σημειωθεί πτώσεις βράχων από την πετρώδη πλαγιά που βρίσκεται στη μία πλευρά της οδού Εργάνης στο Αγρίνιο, αναμένουν εργασίες οι οποίες και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία αρκετές οικίες βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πλαγιά, ενώ αρκετοί μαθητές διέρχονται καθημερινά από και προς το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Πτώση βράχων

Προ έτους στο δρόμο είχε τοποθετηθεί σήμανση και έγιναν καθαρισμοί μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Στην παρούσα φάση πτώσεις βράχων σημειώθηκαν εκ νέου. Γεγονός που ενέτεινε την αγωνία των κατοίκων μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, στο συγκεκριμένο σημείο δρομολογούνται έργα κατασκευής είτε προστατευτικού είτε τοιχίου σε συνδυασμό με προστατευτικό πλέγμα για τις καταπτώσεις βράχων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να εκτελεστούν οι εργασίες είναι τα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Ο Δήμος Αγρινίου αναμένει να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό από τις κρατικές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις περσινές κακοκαιρίες. Όπερ και σημαίνει ότι τότε θα προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, δίχως να δύναται να προσδιοριστεί χρονικά το αν αυτό θα συμβεί μέσα στο εγγύς διάστημα των πρώτων μηνών του 2023.

Βράχοι στον δρόμο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα