Πτώση βράχων στο Αγρίνιο
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι της οδού Εργάνης στο Αγρίνιο, στην περιοχή κοντά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο

Ένα χρόνο και πλέον μετά τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί  από την κακοκαιρία, όπου είχαν σημειωθεί πτώσεις βράχων από την πετρώδη πλαγιά που βρίσκεται στη μία πλευρά της οδού Εργάνης στο Αγρίνιο, αναμένουν εργασίες οι οποίες και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία αρκετές οικίες βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πλαγιά, ενώ αρκετοί μαθητές διέρχονται καθημερινά από και προς το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Πτώση βράχων

Προ έτους στο δρόμο είχε τοποθετηθεί σήμανση και έγιναν καθαρισμοί μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Στην παρούσα φάση πτώσεις βράχων σημειώθηκαν εκ νέου. Γεγονός που ενέτεινε την αγωνία των κατοίκων μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, στο συγκεκριμένο σημείο δρομολογούνται έργα κατασκευής είτε προστατευτικού είτε τοιχίου σε συνδυασμό με προστατευτικό πλέγμα για τις καταπτώσεις βράχων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο για να εκτελεστούν οι εργασίες είναι τα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Ο Δήμος Αγρινίου αναμένει να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό από τις κρατικές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις περσινές κακοκαιρίες. Όπερ και σημαίνει ότι τότε θα προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, δίχως να δύναται να προσδιοριστεί χρονικά το αν αυτό θα συμβεί μέσα στο εγγύς διάστημα των πρώτων μηνών του 2023.

Βράχοι στον δρόμο
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα