eneseis
Υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν, έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τους δράστες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού έρχεται στο φως από καταγγελίες, που οδήγησαν σε έρευνες των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φυσικοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πέντε ασθενείς εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι και 200.000 ευρώ για μια ένεση

Ο φυσικοθεραπευτής προσέγγιζε τα θύματα υποσχόμενος μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φαίνεται να πλήρωναν 15 – 20 χιλιάδες ευρώ την κάθε ένεση, και πληροφορίες κάνουν λόγο να υπήρχαν ασθενείς που πλήρωσαν μέχρι και 150 – 200 χιλιάδες ευρώ για την κάθε ένεση.

Τα θύματα του «ψευτογιατρού» εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια, καθώς είναι από την Αθήνα , την Χίο, την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στη συνέχεια ο φυσιοθεραπευτής τους οδηγούσε σε γιατρό στην Στουτγάρδη, ο οποίος πιθανώς ήταν σε συνεννόηση, και διαβεβαίωνε τα θύματα ότι όλα βαίνουν καλώς με την αγωγή.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν την ζωή τους πέντε με έξι άτομα και διαπιστώθηκε από την πολύμηνη έρευνα των Αρχών ότι τα φιαλίδια που περιείχαν υποτίθεται τα βλαστοκύτταρα ότι είχαν νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο ψευτογιατρό στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, που δήλωνε νευρολόγος αντί για φυσιοθεραπευτής, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε και εν τέλει κατέληξε, μερικούς μήνες αργότερα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο αδελφός του ασθενούς κατήγγειλε τη δράση του ψευτογιατρού. Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας, προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη. Ο ψευτογιατρός είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ, προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε νεαρή κοπέλα, που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έτσι, ξεκίνησε έρευνα, την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η δικογραφία που έχει κατά πληροφορίες σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου αφορά, εκτός από το αδίκημα της απάτης, και αυτό της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγα χρόνια είχαμε αντίστοιχη περίπτωση ψευτογιατρού. Αναφερόμαστε στο Νίκο Κοντοστάθη ο οποίος πρότεινε στους ασθενείς καρότα, γαϊδουράγκαθα και κατσικίσιο γάλα για τον καρκίνο. Οι καταγγελίες για τη δράση του αγγίζουν τις 150 και προέρχονται σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα