kougias_leon
Με χαρακτηρισμούς όπως «σφυρίδα» ο δικηγόρος της γυναίκας από την Πάτρα που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της, αφήνει αιχμές για την επιστημονική επάρκεια του ιατροδικαστή, στον οποίο και απευθύνει έξι ερωτήματα σχετικά με την εργασία του στην υπηρεσία.

Σφοδρότατη επίθεση κατά του ιατροδικαστή Γρήγορη Λέοντα, εξαπολύει με ανακοίνωση του γραφείου του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Σ’ αυτή, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζει τον ιατροδικαστή «σφυρίδα», αμφισβητεί αν έχει κάνει ποτέ πραγματική νεκροψία – νεκροτομή και… πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία.

Τον κατηγορεί ότι «για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα» και παράλληλα, τον προειδοποιεί για μηνύσεις, αγωγές και πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο «για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της» (σ.σ. Ρούλα Πισπιρίγκου).

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Δεκέμβρη, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αγωγές κατά ιατροδικαστών για την υπόθεση Πισπιρίγκου, ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από τον Γρηγόρη Λέων.

Αυτή η κίνηση του ποινικολόγου προκάλεσε την αντίδραση του ιατροδικαστή, ο οποίος τόνισε πως δεν είχε λάβει το εξώδικο και έκανε λόγο για στοχοποίηση ανθρώπων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κούγιας

«Διάβασα την δήλωση αυτής της σφυρίδας, του Γρηγόρη Λέων, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βρίσκει χρόνο να μελετάει τις εξελίξεις  στην ιατροδικαστική, αφού τη μισή μέρα την περνά στο δήμο Αθηναίων για το πώς θα καθαριστούν τα σκουπίδια από την Αθήνα, και την άλλη μισή την περνάει σε 5 κανάλια, και του υποβάλλω έξι ερωτήσεις.

Η 1η είναι εάν έχει πιάσει νυστέρι στα χέρια του και έχει έστω υπογράψει μια νεκροψία – νεκροτομή.

Η 2η είναι η εξής: Στο νεκροτομείο έχει πάει, εκτός από το να βγάλει φωτογραφίες ενός πτώματος την ώρα που οι κανονικοί ιατροδικαστές κάνουν νεκροψία – νεκροτομή;

Η 3η είναι εξής: Έχει υπογράψει ποτέ στην ζωή του πιστοποιητικό θανάτου για οποιοδήποτε θάνατο είτε ανθρωποκτονία, είτε ατύχημα, είτε θάνατο παθολογικής αιτίας;

Η 4η είναι η εξής: Έχει ποτέ συντάξει έστω και ένα πόρισμα ανθρωποκτονίας με ασφυκτικό θάνατο;

Η 5η είναι η εξής: Πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία και σε ποιο πανεπιστήμιο;

Η 6η είναι η εξής: Σε ποια ένωση ιατροδικαστών είναι πρόεδρος; Τα μέλη της έχουν κάνει κάποια νεκροψία – νεκροτομή; Είναι περισσότερα  ή λιγότερα από 10;

Είμαι βέβαιος ότι, αν δώσει έστω και μια ειλικρινή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν θα γελάνε τα πλακάκια του νεκροτομείου μόνο, και δυστυχώς αυτός δεν ξέρει ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχουν πλακάκια, άλλα και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Υ.Γ.1: Ρε ηθικέ ιατροδικαστή που θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, σου έχει πει κανείς πόσο ανήθικο είναι, χωρίς να έχεις διαβάσει τη δικογραφία, να καταρρακώνεις το τεκμήριο αθωότητας μιας φτωχής γυναίκας και, για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα?

Υ.Γ.2: Τώρα που θα αρχίσουν να σου έρχονται οι αγωγές και οι μηνύσεις της Σ.Π. και οι πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της, να δω αν θα γελάς ή θα κλαις.

Αθήνα, 12/01/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;