Λάρισα: Ένοχος 53χρονος για ασέλγεια σε 16χρονη
Λάρισα: Ένοχος 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας για ασέλγεια σε 16χρονη – Φυλάκιση 4,5 ετών με αναστολή

Ένοχο για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας 53χρονο ελεύθερο επαγγελματία από τον Βόλο.

Το δικαστήριο με απόφαση κατά πλειοψηφία (έξι ψήφοι υπέρ της ενοχής έναντι μιας) έκρινε ένοχο τον 53χρονο για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης τότε εκπαιδευόμενης στην επιχείρησή του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν επίσης υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου. Ο 53χρονος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν γνώριζε την ηλικία της ανήλικης, καθώς η σωματική της διάπλαση προσομοίαζε με μεγαλύτερης γυναίκας, ότι η σχέση τους ήταν γνωστή και όχι κρυφή, καθώς έβγαιναν τακτικά, ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ερωτική πράξη εντός της επιχείρησης στη διάρκεια της μαθητείας και εργασίας της, παρά σε εξωτερικούς χώρους και ότι ποτέ δεν είχε ασκήσει βία σε βάρος της, ενώ οι σεξουαλικές συνευρέσεις γίνονταν με τη θέλησή της.

Από την πλευρά της η 20χρονη σήμερα κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι την εκμεταλλεύτηκε ο 53χρονος επαγγελματίας και την ξεγέλασε, προκειμένου να την παρασύρει σε γενετήσιες πράξεις.

Ο 53χρονος κρίθηκε τελικά ένοχος για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση από ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και όχι τα 18, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις από πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα σε ανήλικο. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της τότε 16χρονης αλβανικής υπηκοότητας φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, σε χώρους εκτός της επιχείρησης του κατηγορούμενου. Οι γονείς της τότε ανήλικης κατήγγειλαν τα γεγονότα και υπέβαλαν μήνυση κατά του Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία, ενώ την ίδια καταγγελία φέρεται να έκανε και ο αδερφός της. Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δίσταζε να μιλήσει για ό,τι φέρεται να της συνέβη, αλλά κίνησε τις υποψίες των γονέων της, όταν σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στην επιχείρηση, όπου εκπαιδευόταν, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γιατρος
Πανσπουδαστική Ιατρικής Ιωαννίνων: «Η ΔΑΠ έκανε εκδήλωση για τα… μπότοξ» - «Φοιτητές δίνουν 200 ευρώ για να αγοράσουν στηθοσκόπια»
Η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΑΠ Ιατρικής Ιωαννίνων παρουσία της υφυπουργού της Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφαλά – Η ανακοίνωση της...
Πανσπουδαστική Ιατρικής Ιωαννίνων: «Η ΔΑΠ έκανε εκδήλωση για τα… μπότοξ» - «Φοιτητές δίνουν 200 ευρώ για να αγοράσουν στηθοσκόπια»
τάξη
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»
Η «νέα γραμμή επιλέγει» να «ξεσκαρτάρει» το Γενικό Λύκειο, κοινώς να το «ελαφρώσει», σαν μια επιχείρηση που θέλει να απαλλαγεί από το προσωπικό της.
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»