Λάρισα: Ένοχος 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας για ασέλγεια σε 16χρονη – Φυλάκιση 4,5 ετών με αναστολή

Ένοχο για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας 53χρονο ελεύθερο επαγγελματία από τον Βόλο.

Το δικαστήριο με απόφαση κατά πλειοψηφία (έξι ψήφοι υπέρ της ενοχής έναντι μιας) έκρινε ένοχο τον 53χρονο για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης τότε εκπαιδευόμενης στην επιχείρησή του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με το e-thessalia.gr.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν επίσης υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου. Ο 53χρονος φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν γνώριζε την ηλικία της ανήλικης, καθώς η σωματική της διάπλαση προσομοίαζε με μεγαλύτερης γυναίκας, ότι η σχέση τους ήταν γνωστή και όχι κρυφή, καθώς έβγαιναν τακτικά, ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ερωτική πράξη εντός της επιχείρησης στη διάρκεια της μαθητείας και εργασίας της, παρά σε εξωτερικούς χώρους και ότι ποτέ δεν είχε ασκήσει βία σε βάρος της, ενώ οι σεξουαλικές συνευρέσεις γίνονταν με τη θέλησή της.

Από την πλευρά της η 20χρονη σήμερα κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι την εκμεταλλεύτηκε ο 53χρονος επαγγελματίας και την ξεγέλασε, προκειμένου να την παρασύρει σε γενετήσιες πράξεις.

Ο 53χρονος κρίθηκε τελικά ένοχος για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση από ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και όχι τα 18, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις από πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα σε ανήλικο. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της τότε 16χρονης αλβανικής υπηκοότητας φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, σε χώρους εκτός της επιχείρησης του κατηγορούμενου. Οι γονείς της τότε ανήλικης κατήγγειλαν τα γεγονότα και υπέβαλαν μήνυση κατά του Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία, ενώ την ίδια καταγγελία φέρεται να έκανε και ο αδερφός της. Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δίσταζε να μιλήσει για ό,τι φέρεται να της συνέβη, αλλά κίνησε τις υποψίες των γονέων της, όταν σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στην επιχείρηση, όπου εκπαιδευόταν, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο αιγαιου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ξεκινήσουν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια όπως ορίζει η νομοθεσία μοριοδότησης δασκάλνω και καθηγητών έως τις 31 Μαρτίου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών