Σκύλος
Πρόστιμο 31.000 ευρώ σε άνδρα για κακοποίηση σκύλου στη Λάρισα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 75χρονος κάτοικος χωριού της Αγιάς, ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου.

Η σύλληψη έγινε από άντρες στο Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς μετά από καταγγελία περιπατητών στην περιοχή, οι οποίοι προχθές το απόγευμα ανέφεραν στην ΕΛ.ΑΣ πως είδαν τον συνταξιούχο να σέρνει το σκύλο του στο δρόμο δεμένο από τον προφυλακτήρα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου. Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», ο 75χρονος υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν από ατύχημα και πως δεν έσερνε τον σκύλο, αλλά τον έδεσε πάνω στην καρότσα από την οποία έπεσε κατά την κίνηση του οχήματος ενώ τον μετέφερε από τον Ρακοπόταμο που διατηρεί ποιμνιοστάσιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο σκύλος, τον οποίο είχε από κουτάβι, εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά και του έφαγε μια προβατίνα, όπως και κότες στο παρελθόν.

Το τραυματισμένο ζώο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Αγιά, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Αγιάς, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίοι επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κακοποίηση και 1000 ευρώ για μη εμβολιασμό), οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα του βασανισμό ζώων συντροφιάς.

Διευκρινίζεται πως με πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκη Βορίδη, διαφοροποιήθηκε το αδίκημα της θανάτωσης ή του βασανισμού ζώου και μετατράπηκε σε κακούργημα, για το οποίο προβλέπεται μάλιστα ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο 75χρονος χθες το μεσημέρι παραπέμφθηκε στον Ανακριτή όπου μετά την απολογία του, με αφορμή και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ υπόθεση θα προσδιοριστεί δικαστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά