δολοφονία
Σαν σήμερα το 1999, συμβαίνει μια δολοφονία στην Εθνική Οδό και η πιο αποτρόπαια συγκάλυψη πτώματος

Το ημερολόγιο έδειχνε Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 1999, όταν ο πρώην αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού Γιώργος Σκιαδόπουλος σκοτώνει βίαια την σύντροφο του Τζούλι Σκάλι.

Η γνωριμία

Ο Σκιαδόπουλος ήταν 22 ετών, αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού και εργαζόταν ως τρίτος μηχανικός στο κρουαζιερόπλοιο Galaxy, όπου εκεί τον Νοέμβριο του 1997 γνώρισε την 29χρονη Τζούλι. Η Τζούλι ήταν πρώην μοντέλο, παντρεμένη επτά χρόνια με τον δεύτερο σύζυγό της και μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού. Στο κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν με τον άντρα της και στη διάρκεια του ταξιδιού γνώρισαν τον νεαρό μηχανικό κι έκαναν παρέα οι τρεις τους. Η έλξη ανάμεσα στη Τζούλι και τον Σκιαδόπουλο φαινόταν από την αρχή, ενώ είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα φλερτ μεταξύ τους, όταν δεν ήταν ο άντρας της παρών.

Τον Φεβρουάριο του 1998, η Τζούλι που είναι πια σε διάσταση με τον άντρα της και αποφασίζει να πάει μία κρουαζιέρα μόνη της, όπου εκεί συναντάει τον Σκιαδόπουλο. Ο Σκιαδόπουλος τη συστήνει ως αρραβωνιαστικιά του. Όταν αυτό το ταξίδι του ονείρου τελειώνει, έχουν αποφασίσει να παντρευτούν και να ζήσουν στην Καβάλα.

Θέλουν και οι δυο να φτιάξουν οικογένεια, έτσι ο Σκιαδόπουλος αποφασίζει να παραιτηθεί από το Ναυτικό και να εργαστεί ως ταξιτζής. Τον Αύγουστο, αφού έχει εγκαταλείψει την καριέρα του, επισκέπτεται τη Τζούλι στο σπίτι της μητέρας της στο Νιου Τζέρσεϋ, ώστε να γνωριστούν οι οικογένειες μεταξύ τους. Η μητέρα της όμως από την πρώτη στιγμή ένιωσε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν καλός για την κόρη της και ξεκίνησαν οι λογομαχίες μεταξυ τους, χαρακτηρίζοντάς τον ως προικοθήρα.

Ο πρώην άντρας της Τζούλι, πέρα από το διαζύγιο ζητάει και την πλήρη κηδεμονία της κόρης τους. Τότε εκείνη αποφασίζει να παραχωρήσει την κηδεμονία στον άντρα της και να φύγει από την Αμερική, έχοντας πάρει 150.000 δολάρια από το διαζύγιο.

Όμως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και η Τζούλι, έχει τύψεις που άφησε την κόρη της και φοβάται ότι θα την χάσει για πάντα και σχεδιάζει ξανά ένα ταξίδι στην Αμερική, ώστε να την δει. Ο Σκιαδόπουλος φοβάται ότι θα χάσει τη Τζούλι, ότι αν κάνει αυτό το ταξίδι στην Αμερική, ίσως δεν ξαναγυρίσει. Επίσης δεν είχε τελειώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και αυτό κορύφωσε τον φόβο του, ότι όταν λείπει η Τζούλι θα μείνει στην Αμερική και δεν θα ξαναγυρίσει.

Η δολοφονία

Στις 8 Ιανουαρίου με το νοικιασμένο αμάξι του Σκιαδόπουλου ξεκινούν από την Καβάλα προς Αθήνα, για να πάρουν κάποια πράγματα που είχαν έρθει για τη Τζούλι. Νωρίς στη διαδρομή η συζήτηση για τα μελλοντικά σχέδιά τους και την κοινή ζωή τους κλιμακώνεται σε καβγά. Τότε ο Σκιαδόπουλος βγαίνει απότομα από την Εθνική Οδό σε ένα χωματόδρομο κοντά σε μια λίμνη, προσπαθεί να ηρεμήσει τη Τζούλι η οποία φωνάζει, της σφίγγει τον λαιμό και την στραγγαλίζει. Μόλις συνειδητοποιεί τι έκανε, προσπαθεί να την επαναφέρει στη ζωή. Αλλά είναι ήδη αργά.

Εκείνος σοκαρισμένος από την πράξη του, πρέπει να κρύψει το πτώμα και να μην ανακαλύψουν ότι είναι ο δολοφόνος. Βάζει το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ, πηγαίνει στο πιο κοντινό βενζινάδικο, γεμίζει ένα μπιτόνι βενζίνη και κατευθύνεται προς τη λίμνη, κοντά στο σημείο που είχαν σταματήσει νωρίτερα. Επιχειρεί να κάψει το πτώμα, αλλά δεν ξέρει ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη φωτιά σε περιορισμένο χώρο και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Στη συνέχεια, αποφασίζει να βάλει το πτώμα σε βαλίτσα. Επιστρέφει στην Καβάλα, στο σπίτι της γιαγιάς του, όπου θυμάται ότι υπάρχει μια μεγάλη βαλίτσα. Το κεφάλι της Σκάλι όμως εξέχει. Με ένα σιδεροπρίονο κόβει το κεφάλι της κοπέλας και επιστρέφει στην Εθνική Οδό. Πετάει τη βαλίτσα με το ακέφαλο, καψαλισμένο πτώμα στη λίμνη και κατευθυνόμενος πάλι στην Καβάλα πετάει το κεφάλι στη θάλασσα.

Οι μέρες μετά

Επί δεκαοκτώ ημέρες προσπαθούσε να κρύψει το έγκλημά του. Κατασκεύασε την ιστορία με την εξαφάνιση της Τζούλι στην Ομόνοια, άλλαξε τις ημερομηνίες λέγοντας ότι το ταξίδι τους στην Αθήνα ήταν στις 10 Ιανουαρίου, την αναζητούσε στις τηλεοπτικές εκπομπές. Έβγαινε στον Τύπο και έλεγε για την εξαφάνισή της, ενώ παρακαλούσε να βρεθεί. Κάποια στιγμή οι καταθέσεις του άρχισαν και έπεφταν σε αντιφάσεις. Τελικά ομολόγησε ότι ο ίδιος την σκότωσε.

«Ναι, την σκότωσα γιατί δεν άντεχα να την αποχωριστώ ούτε για μία ώρα», είχε πει στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια υπέδειξε που πέταξε το σώμα και το κεφάλι της, αλλά το κεφάλι της κοπέλας παρά τις προσπάθειες δεν βρέθηκε ποτέ.

Πρωτοδίκως ο Σκιαδόπουλος καταδικάστηκε το 1999 σε ισόβια. Το 2002 στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σε 23 χρόνια λόγω πρότερου έντιμου βίου και καλής διαγωγής μετά την πράξη. Εν τέλει, αποφυλακίστηκε το 2009 με περιοριστικούς όρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Λακωνίας για τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Συνεχίζουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας