Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Υπερπτήσεις F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες
Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Παναγιά και Οινούσσες

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, όπου πριν λίγη ώρα αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έρχονται σε συνέχεια πρωτύτερης απειλητικής συμπεριφοράς εναντίον του ελληνικού Λιμενικού.

Υπερπτήσεις

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 17:00 πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Παρενόχληση του Λιμενικού

Παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό δέχθηκε πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»