κατάληψη
Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 29 συλληφθέντες για την ανακατάληψη της «Terra Incognita»

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών οδηγούνται τα 29 άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, όταν επιχείρησαν να ανακαταλάβουν κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και για πολλά χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita». 

Η ανακατάληψη του κτιρίου έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, ενώ τα ΜΑΤ επενέβησαν βίαια, ώστε να σταματήσουν την ανακατάληψη του κτιρίου.

Ενόψει της μεταγωγής τους ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, στην οποία καλούν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο για συμπαράσταση των συλληφθέντων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε.
1ο συνέδριο ΠΕΔΙΠΔΕ: Η «καρδιά» της εκπαίδευσης χτύπησε στη Θεσσαλονίκη
Στο επίκεντρο η εκπαιδευτική ηγεσία: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο συνέδριο διευθυντών εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη
1ο συνέδριο ΠΕΔΙΠΔΕ: Η «καρδιά» της εκπαίδευσης χτύπησε στη Θεσσαλονίκη
αμφιθεατρο
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»
Κάλεσμα για ενεργό ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας, διεθνείς συνεργασίες και δράσεις υπέρ της ειρήνης απέναντι στην κλιμάκωση των συγκρούσεων
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»