Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηαγγέλου
Το καμπανάκι του κινδύνου για τη ζωή του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας, Θάνου Χατζηαγγέλου, έκρουσε ο προσωπικός του γιατρός και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ράπτης

Ειδικότερα, σε έκτακτη ενημέρωση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (4/1) στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τονίστηκε από τον κ. Ράπτη ότι η ζωή του απεργού πείνας και δίψας Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Η νεφρική του λειτουργία παίρνει τα κάτω της. Το αίμα του έχει πυκνώσει πάρα πολύ. Το κάλλιο και το νάτριό του είναι σε επικίνδυνα σημεία. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη», γνωστοποίησε συγκεκριμένα ο γιατρός, εξηγώντας ακόμη πως «πλέον υπάρχει πιθανότητα να νοσήσουν τα όργανά του. Μπορεί δηλαδή να χρειαστεί τεχνητό νεφρό, κάτι που θα τον ακολουθεί εφόρου ζωής, ή ακόμη και να υποστεί κάποιο έμφραγμα».

Οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται στο σώμα του απεργού, μπορούν σύμφωνα με τον γιατρό του να αποκατασταθούν σε 4-5 ημέρες και εφόσον του χορηγηθεί ορός, μέσα στο νοσοκομείο.

Για να συμβεί ωστόσο το παραπάνω, φαίνεται πως πρέπει να μεταβληθεί η απόφαση των αρμοδίων, που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου που από τις φυλακές Κορυδαλλού, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας.

«Δε γνωρίζει ακόμη τον λόγο για τον οποίο μεταφέρεται»

Μιλώντας για το παραπάνω, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τσιγαρίδας, σχολίασε πως «ο κρατούμενος, που ως υπόδικος εκτίει την προσωρινή του κράτηση, δε γνωρίζει ακόμη τον λόγο για τον οποίο μεταφέρεται ξαφνικά.

Η μεταγωγή του είναι παράνομη και αναιτιολόγητη. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι δεν του γνωστοποιούν τους λόγους της μεταγωγής του, για να μην μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης. Καθώς μη γνωρίζοντας τον λόγο της μεταγωγής, δε θα ξέρει και κατά του τι να προσφύγει».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε επιπλέον ότι «τα αιτήματα του απεργού είναι δίκαια και νόμιμα», ενώ σχολίασε πως «η συγκεκριμένη πρακτική, που ακολουθείται από τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού, το αρμόδιο υπουργείο και τις αρχές, είναι αυταρχική. Τους καλούμε λοιπόν όλους να σοβαρευτούν έστω και τώρα και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Υπάρχει ευκαιρία για να ανατραπεί η οποία δυσάρεστη εξέλιξη, έστω και την ύστατη στιγμή».

«Αντιμετωπίζεται από το κράτος ως ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες»

«Ο Θάνος Χατζηαγγέλου παλεύει με το ύστατο μέσο που διαθέτει: Το ίδιο του το σώμα. Παλεύει για τα δικαιώματα των κρατουμένων εν γένει, που παραβιάζονται από τους θύλακες της εξουσίας», τόνισε από πλευράς της κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την υγεία του απεργού, η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης και μέλος του δημοτικού σχήματος «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής», Λουκία Αργυριάδου.

Η κ. Αργυριάδου εξέφρασε την άποψη πως «ο Χατζηαγγέλου είναι πολιτικός κρατούμενος», ενώ εκτίμησε ότι «αντιμετωπίζεται από το κράτος ως ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες».

Είπε ακόμη, «εμείς τον υπερασπιζόμαστε -και οι δρόμοι πρέπει να ηχήσουν με τη φράση “κανένας νεκρός της πείνας απεργός”».

Τη συμπαράστασή του στον Θάνο Χατζηαγγέλου, εξέφρασε δίνοντας το «παρών» στην ενημέρωση για την υγεία του απεργού, ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

«Εκ μέρους και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκφράζουμε τη συμπαράταξή μας για τις προτάσεις των δικαιωμάτων όλων των κρατούμενων, όπως αυτό εκφράζεται σήμερα, μέσα από τον αγώνα για να μείνει στη ζωή ο Θάνος Χατζηαγγέλου. Θα είμαστε μαζί με όλους τους φορείς», ξεκαθάρισε συγκεκριμένα.

«Θέλω να πω ότι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων», είπε από πλευράς του ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Επιπροσθέτως, εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν με την περίπτωση του απεργού είναι άδικα, τονίζοντας πως «ο μόνος σκοπός, είναι να σωθεί η ζωή του Θάνου Χατζηαγγέλου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα