fireworks
«Ακούγαμε να σκάνε μέσα στα αυτιά μας τα πυροτεχνήματα και προσπαθούσαμε να προφυλαχτούμε σε μια γωνιά»

Το βράδυ της παραμονής και πριν την αλλαγή του χρόνου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της περιοχής στο Μέτσοβο για να υποδεχτεί το νέο έτος. Ως είθισται, μόλις αλλάζει ο χρόνος ο ουρανός γεμίζει με πυροτεχνήματα, κάτι που συνέβη και στο Μέτσοβο χωρίς, ωστόσο, θετικό τέλος. Κατά τη διάρκεια της ρίψης των πυροτεχνημάτων, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από την παρέα της Θεσσαλονίκης τραυματίστηκαν από αυτά τα οποία «έσκασαν» στο κεφάλι τους πριν πάρουν το απαιτούμενο ύψος.

Τα όσα έζησαν τα πρώτα τρομακτικά λεπτά της υποδοχής του νέου έτους περιέγραψε στο ThessToday.gr η μια γυναίκα (τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας μας) η οποία μάλιστα δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι τη στιγμή του περιστατικού δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από τις δημοτικές αρχές και τον κόσμο που ήταν στο σημείο ενώ τα τραυματισμένα άτομα βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

«Πήγαμε στην κεντρική πλατεία του χωριού για την αλλαγή του χρόνου. Στεκόμασταν ακριβώς μπροστά από τον δήμαρχο του χωριού την στιγμή που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Όταν άλλαξε η χρόνια, ξεκίνησαν να πετούν πυροτεχνήματα και την ώρα που ανταλλάσσαμε ευχές με τους φίλους μου έσκασαν κάποια στο κεφάλι μας. Τρομάξαμε πάρα πολύ. Ήταν σαν να πέφτουν βόμβες στο κεφάλι μας. Ακούγαμε να σκάνε μέσα στα αυτιά μας τα πυροτεχνήματα και προσπαθούσαμε να προφυλαχτούμε σε μια γωνιά. Στο σχετικό βίντεο που τραβήχτηκε εκείνη την ώρα φαίνεται να πετάει κάποιος μέσα στον κόσμο τα πυροτεχνήματα», ανέφερε η γυναίκα.

Από τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ένας άνδρας με δύο εγκαύματα στο πρόσωπο και τρεις γυναίκες. Κάηκαν τα ρούχα και των τριών, άρπαξαν φωτιά τα μαλλιά των δύο ενώ η γυναίκα που μίλησε στο ThessToday.gr τραυματίστηκε στο αυτί.

Όπως η ίδια αναφέρει, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις δημοτικές αρχές και τους πολίτες που ήταν στο σημείο ενώ προσπάθησαν μόνες τους να περπατήσουν μέχρι το Κέντρο Υγείας του Μετσόβου. «Δεν μας βοήθησε κανείς στην πλατεία του χωριού. Στον δρόμο μας βρήκε ένα περιπολικό και μας βοήθησε να φτάσουμε πιο γρήγορα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και σε μένα προσωπικά βρήκαν μια πιθανή μικρή ρωγμή στο τύμπανο. Μέχρι και τώρα ακούω θολά ενώ είχα και ζάλη. Μου χορήγησαν προληπτικά αντιβίωση και μου συνέστησαν περαιτέρω εξέταση από ωριλά», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη

Οι τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν, έσπευσαν σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Αστυνομικό Τμήμα του Μετσόβου το οποίο έχει αναλάβει και την έρευνα, για να καταθέσουν τα όσα έζησαν ενώ ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη. «Ζητήσαμε και εμείς την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου αλλά και αστική αποκατάσταση για τις υλικές και σωματικές βλάβες που υποστήκαμε. Μέχρι και τώρα δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από τις δημοτικές αρχές. Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις», σημείωσε στο ThessToday.gr.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν όλοι πολύ φιλόξενοι «αλλά δυστυχώς αυτό το γεγονός και ο τρόπος διαχείρισης τους αμαύρωσαν τόσο πολύ τις διακοπές μας και την ψυχολογία μας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα