Επίδομα Θέρμανσης
Δικαιούχοι του επιδόματος – Τα ποσά που θα λάβουν

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, θα έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να το πράξουν μέχρι την προθεσμία που έχει δοθεί αρχικά, δηλαδή την 9η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.

Δύο ακόμα πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης, έχουν υπολογιστεί τις εξής ημερομηνίες:

  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Δικαιούχοι του επιδόματος – Τα ποσά

Δικαιούχοι του φετινού επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Το επίδομα κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ. Περιοχές με πολύ κρύο θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1). Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α. Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγορές στα καταστήματα από κόσμο την Πρωτοχρονιά
Πρωτοχρονιά: Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν σήμερα Παραμονή σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Εορταστικό ωράριο με «παράθυρα» έως αργά το βράδυ – Ποιοι κλείνουν στις 18:00 και ποιοι τραβούν… κουρτίνα μετά τις 20:00
Πρωτοχρονιά: Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν σήμερα Παραμονή σούπερ μάρκετ και καταστήματα
kykloforiakes_rythmiseis_dromoi
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Σε ποιους δρόμους θα πραγματοποιούνται προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
zeugari
Αυτισμός: Τρία σημάδια που μπορεί να εξηγούν τη συμπεριφορά του συντρόφου σας
Η πρόσφατη επιστροφή της σειράς ντοκιμαντέρ Love on the Spectrum στο Netflix έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των ερωτικών σχέσεων ατόμων στο...
Αυτισμός: Τρία σημάδια που μπορεί να εξηγούν τη συμπεριφορά του συντρόφου σας
xioni kakokairia athina
Καιρός από το “ψυγείο” στο… κοντομάνικο: Πού θα χιονίσει, «νιφάδες» και στην Αττική – και μετά… άνοιξη με 18-20°C
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη (31/12) και αύριο Πρωτοχρονιά (1/1)
Καιρός από το “ψυγείο” στο… κοντομάνικο: Πού θα χιονίσει, «νιφάδες» και στην Αττική – και μετά… άνοιξη με 18-20°C