ilion
Προφυλακίζονται τρεις από τους έξι ανηλίκους, μετά τις απολογίες τους - «Όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι», λένε οι ανήλικοι για το βιασμό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 3 από τους 6 ανήλικους που βρέθηκαν νωρίς το πρωί ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων  για την υπόθεση της σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος 15χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, της απόφασης του ανακριτή προηγήθηκαν τα λόγια των συμμαθητών του θύματος που ανέφεραν ότι ο 15χρονος ήταν θύτης καθώς όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι και οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι.

Ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη που εκ του νόμου μπορεί ένας κατηγορούμενος να κριθεί προφυλακιστέος.  

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία για την Τρίτη, συναινώντας στην κράτηση τους για μια επιπλέον ημέρα πέραν του πενθημέρου που προβλέπεται όταν υπάρχει ένταλμα σύλληψης.

«Tο κάναμε για πλάκα, δεν έγινε και τίποτα», λένε οι δράστες

Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση για την υπόθεση βιασμού 15χρονου αγοριού, ενώ σοκάρουν τα λόγια των δραστών που λένε πως «το έκαναν για πλάκα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες όχι μόνο προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του παιδιού αλλά τραβούσαν βίντεο και στη συνέχεια μοίραζαν το πορνογραφικό υλικό σε άλλα άτομα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι 15χρονοι, οι οποίοι απολογήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου στον ανακριτή.

Οι οκτώ ανήλικοι φέρονται να βίαζαν τον συμμαθητή τους με διάφορα αντικείμενα (και όχι οι ίδιοι), σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη γειτονιά όπου διαμένουν, κοντά στα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η αποτρόπαια πράξη έγινε πάνω από τέσσερις φορές σε διάστημα ενός μήνα.

Όταν συνελήφθησαν οι δράστες φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο». Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Οι γονείς του θύματος έμαθαν για όσα είχαν συμβεί από φίλο του γιου τους και εν συνεχεία πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και προχώρησαν σε καταγγελία.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στο φως

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 15χρονου αγοριού στους αστυνομικούς, που φέρνει στο φως  το εύρος της φρίκης που βίωνε το παιδί  σε ερειπωμένο σπίτι σε περιοχή των δυτικών προαστίων. Χρειάστηκαν ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να «ξεκλειδώσουν» το παιδί και να περιγράψει στους αστυνομικούς το μαρτύριο που βίωνε.

Τουλάχιστον επτά φορές τον κακοποίησαν, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ενώ λέγεται ότι έπεφταν πάνω του τρία και τέσσερα άτομα για να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένας μάλιστα έβαζε το μαξιλάρι στο κεφάλι του για να μην ακούγονται οι φωνές του. Ένας άλλος από την παρέα των ανήλικων βιντεοσκοπούσε το αποτρόπαιο σκηνικό και φέρεται να έδειχνε το υλικό στο σχολείο.

Όλοι στην παρέα των ανηλίκων άκουγαν τραπ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, έγραφαν στίχους βασισμένους στο βιασμό και λέγεται ότι αυτή την κτηνώδη πράξη τους ήθελαν να την κάνουν τραγούδι και βίντεο κλιπ.

Το χρονικό

Οι βιασμοί γίνονταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, με τους ανήλικους δράστες να κάνουν άγριο bullying στον συμμαθητή τους για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Σοκάρουν όσα αποκάλυψε ο 15χρονος όταν βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει όσα βίωσε.

Ένας από τους κατηγορούμενους μαθητές αποκάλυψε στην αστυνομία ότι ο 15χρονος δεν ήταν το μοναδικό θύμα. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον συμμαθητή μου. Αυτό το περιστατικό το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουνε πάθει διάφορα άτομα από την παρέα. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ, και πριν και μετά το βίντεο. Καταλαβαίνω το λάθος μου, κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα».

Άλλος κατηγορούμενος υποστήριξε: «Το κάναμε για πλάκα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Η καταγγελία του πατέρα

Οπως αναφερεται στο διαβιβαστικό «στις 16 Δεκεμβρίου, ο πατέρας του ανήλικου μαθητή ανέφερε ότι την 1η Δεκεμβρίου ο γιος του μέσα σε ένα σπίτι στο Ίλιον είχε βιαστεί από συνομήλικους του κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκόμενους. (Σε αυτό το σημείο αναφέρει με λεπτομέρειες τι ακριβώς είχε υποστεί το παιδί). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ανήλικος γιος του αντιμετώπισε το συμβάν ζητώντας παράλληλα την εξέταση του απο ιατροδικαστη. Ακολούθως εξεταστηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο μαθητής, ενώ του χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα για εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η εξομολόγηση του μαθητή στο Ανηλίκων

Ο μαθητής αναφέρει ονομαστικά τους κύριους εμπλεκόμενους των όσων έγιναν σε βάρος του καθώς και όσους ευρισκόμενους εκεί  δεν λειτούργησαν σαν φυσικοί αυτουργοί αλλά παρείχαν ψυχική συνδρομή κατά την τέλεση αυτών των πράξεων. Αργότερα, αναφέρθηκε σε όσα το σύνολο των κατηγορουμένων έπραξε σε βάρος του και το ρόλο εκάστου λέγοντας ενδεικτικά (σ.σ: Σε αυτό το σημείο η περιγραφή του μαθητή είναι ανατριχιαστική).

Μάλιστα το παιδί είπε στους αστυνομικούς ότι τις ζοφερές αυτές πράξεις οι δράστες τις κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αναφέρει και το όνομα ενός παιδιού όποιος λέει ότι «δεν ήταν τόσες φορές όπως ήταν και οι άλλοι μπροστά δεν έβγαινε βόλτα μαζί μας. Και αυτές τις δύο φορές τη μία ο συμμαθητής ήταν παρών και το έβλεπε και δεν έκανε τίποτα και την άλλη με κρατούσε».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «τις επόμενες μέρες των επιθέσεων – βιασμών, οι κατηγορούμενοι αποκρινόταν υποτιμητικά και εξύβριζαν τον μαθητή ενώ διένειμαν το βίντεοληπτικό υλικό σε άλλους μαθητές στο σχολείο».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
ενοτητα
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»