δολοφόνος ξάνθη
Σαν σήμερα, πίσω στο 2012, δολοφονήθηκε βάναυσα και βιάστηκε μία άτυχη κοπέλα, ο δράστης είναι ο 27χρος Χρήστος Παπάζογλου

Στη πόλη της Ξάνθης, στις 27 Δεκεμβρίου 2012, έγινε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Η 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου ήρθε από την Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν σε γραφείο τοπογράφου, να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων με τους γονείς και τους φίλους της.

Η Ζωή επέστρεφε στο πατρικό της σπίτι λίγο μετά τις 04.30 μετά από διασκέδαση, αφού πριν λίγο μόλις είχε αφήσει την φίλη της δύο στενά πιο κάτω στο δικό της σπίτι.

Εκεί λοιπόν δέχτηκε την επίθεση του δράστη  ο οποίος, την χτύπησε στο κεφάλι, την βίασε, της έβαλε φωτιά περιλούζοντας την με βενζίνη την οποία πήρε από τα μηχανάκια που υπήρχαν στην πυλωτή. Στην συνέχεια εγκατέλειψε το θύμα και εξαφανίσθηκε.

Την άτυχη κοπέλα βρήκαν γυμνή γείτονες που άκουσαν τα ουρλιαχτά της μέσα στην νύχτα. Είδαν την φωτιά και ειδοποίησαν Πυροσβεστική και αστυνομία.

Το μέγεθος της τραγωδίας κορυφώνεται καθώς ο πατέρας και ο αδελφός της ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή που καιγόταν ήταν η αγαπημένη τους Ζωή.

Μάλιστα, δεν είχαν καν αντιληφθεί ότι στις φλόγες που είχαν τυλίξει δυο μηχανάκια βρίσκονταν ένα ανθρώπινο σώμα και ξεκίνησαν σβήνουν τη φωτιά με λάστιχο.

Ο ιατροδικαστής βρήκε σαφείς ενδείξεις βιασμού στη σορό της νεκρής γυναίκας που ήταν γυμνή, όχι όμως και τραύματα από μαχαίρι όπως είχαν προαναφέρει κάποιοι πράγμα, που δείχνει ότι πιθανότατα είχε τις αισθήσεις της όταν ο αδίστακτος δολοφόνος την περιέλουσε με βενζίνη από το σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά.

Αναζητώντας τον δράστη

Μετά την ανακοίνωση του ιατροδικαστή, εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, θεωρώντας πώς ένα τέτοιο περιστατικό θα το είχαν κάνει δύο άτομα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος, εντόπισαν ένα αποτύπωμα παλάμης σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πυλωτή.

Παράλληλα προέκυψε οπτικό υλικό καταγεγραμμένο από κάμερα ασφαλείας από ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν κοντά στην οικοδομή όπου δολοφονήθηκε η Ζωή. Η κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει έναν άντρα να κινείται κοντά στο σημείο του εγκλήματος λίγο πριν δολοφονηθεί.

Έτσι λοιπόν μετά από σειρά ανακρίσεις η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 27χρονου Χρήστου Παπάζογλου.

Ο Παπάζογλου, ομολόγησε  πως μετά την ειδεχθή του πράξη πήγε στο σπίτι του και ξάπλωσε, ενώ το πρωί δε θυμόταν τίποτα και πέρασε από το σημείο του εγκλήματος το πρωί της Πέμπτης παριστάνοντας μάλιστα τον ανήξερο για τα όσα φρικτά ο ίδιος είχε προκαλέσει στο θύμα του.  Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως είπε ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και την Ζωή την ήξερε μόνο φυσιογνωμικά. Του άρεσε εδώ και καιρό και τόνισε πως το κίνητρό του ήταν καθαρά σεξουαλικό. «Έτσι μου ήρθε και το έκανα» είπε.

Καθόλου μετανιωμένος για την πράξη του και με μία αυταρέσκεια είχε δηλώσει πώς έκαψε την άτυχη κοπέλα επειδή τον είχε αναγνωρίσει. Μάλιστα παλιότερα είχε ξαναδικαστεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας, αλλά είχε αθωωθεί, επειδή η φοιτήτρια δεν του πρόσαψε κανένα επιβαρυντικό, σύμφωνα με τους δικαστές.

Έτσι λοιπόν δικάστηκε σε ισόβια και επιπλέον 25χρόνια κάθειρξη  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό. Αυτή ήταν η ετυμηγορία των δικαστών οι οποίοι δεν βρήκαν κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους