Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο
Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού που συμμετείχε στη διάσωση των δύο επιβατών του αεροσκάφους

«Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο», φώναζε ο ένας επιβάτης του αεροσκάφους που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης.

 Αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει τους επιβάτες, συγκλονίζει με τις περιγραφές του.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης, που βούτηξε στο νερό για να βοηθήσει τους δυο επιβάτες του αεροσκάφους, που έπεσε στην θάλασσα στο Ηράκλειο της Κρήτης, μίλησε στο Cretalive.gr.

Ο αστυνομικός βρέθηκε στο σημείο μετά το συμβάν. Μαζί με δυο πυροσβέστες που ήταν εκεί έβγαλαν τα ρούχα τους και βούτηξαν στη θάλασσα για να βοηθήσουν τους δυο επιβάτες του αεροσκάφους, που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κακό Όρος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η μάχη των επιβατών να κρατηθούν στην επιφάνεια

Το αεροσκάφος είχε αρχίσει ήδη να βυθίζεται και οι δυο επιβάτες ήταν μέσα στο νερό και πάλευαν να κρατηθούν στην επιφάνεια. Ο αστυνομικός και οι δυο πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά κολύμβησης για να φτάσουν στο σημείο που είχε γίνει το ατύχημα. Οι δυο επιβάτες πάλευαν να πάνε κολυμπώντας προς τη στεριά.

Ο μεγαλύτερος εκ των δυο επιβατών, του αεροσκάφους, που έπεσε στην Κρήτη, ο 68χρονος που έχασε τελικά τη ζωή του, φώναζε: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο»! Ο μικρότερος σε ηλικία επιβάτης, ο 28χρονος, ο οποίος φέρεται να φορούσε στολή πιλότου φώναζε με όλη του δύναμη, αλλά έδειχνε πως οι δυνάμεις του είχαν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν.

Ο μικρότερος είχε πλησιάσει πιο κοντά στην ακτή του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο μεγαλύτερος, που φορούσε μαύρα ρούχα ήταν πιο μέσα. Κάποια στιγμή ο μεγαλύτερος έδειξε… να παραδίδει τα όπλα και το κεφάλι του χάθηκε από το νερό. Ο αστυνομικός γύρισε και φώναξε σε όσους ήταν στην ξηρά και παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι τα όσα διαδραματίζοντας μπροστά τους, να του πουν προς τα που να πάει, διότι δεν είχε καλή ορατότητα. «Συνέχισε ευθεία», του φώναζαν.

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ»

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ», φώναζε ο νεαρότερος επιβάτης. «Ο φίλος μου πρέπει να πνίγηκε. Ζητούσε βοήθεια, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», φέρεται να είπε. Ο αστυνομικός και ο ένας εκ των δυο πυροσβεστών κατόρθωσαν να βγάλουν στη στεριά τον νεαρό επιβάτη.

Δυστυχώς, όμως, για τον 68χρονο ήταν αργά, καθώς ανασύρθηκε από το το νερό χωρίς τις αισθήσεις του. Του έγινε ΚΑΡΠΑ, αλλά οι διασώστες δεν κατόρθωσαν να τον επαναφέρουν και τελικά έχασε τη ζωή του. Πληροφορίες του Cretalive ανέφεραν ότι στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και ίσως να είχε κάνει στο παρελθόν κάποια σοβαρή επέμβαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης